Els socialistes potenciaran l’illa de vianants

El PSC projecta ampliar els carrers de plataforma única en els propers quatre anys

Política

La rehabilitació continuada de nous carrers com a vies de plataforma única –amb el paviment a la mateixa alçada que presenta en aquests moments l’illa de vianants del centre-, permetrà que la ciutat passi a disposar durant la propera legislatura de nous espais guanyats per als ciutadans. Aquest és el pla amb el qual treballen actualment els socialistes de cara a la propera legislatura en el cas de seguir governant la ciutat. 

Actualment els 40.000 m2 de l’illa de vianants es van ampliant amb les noves obres de millora que es realitzen a diferents carrers, entre els quals Lleó, Lliri... que permeten un paviment totalment uniform i faciliten el pas de vehicles respectant els negocis que hi ha en marxa (cas de tallers) i les places de pàrquing.

Segons Josep Mayoral, aquesta nova ampliació de carrers de plataforma única s’estendrà a d’altres carrers, entre els quals Barcelona, Ricomà, Corró, València... fins arribar als 60.000 m2 previstos al final de la propera legislatura.

Els socialistes consideren que “aquests carrers són vitals pel comerç i el lleure”. Una de les zones en les que també pensen actuar és la del Mercat de Sant Carles-carrer Sant Josep.

Aquest pla d’actuació previst pels carrers del centre amb illa de vianants i carrers de plataforma única ha de permetre, segons Mayoral, “disposar d’uns espais amables i tranquils”. Els socialistes han  anunciat també un pla d’actuació relacionat amb el recinte emmurallat per protegir i donar a conèixer encara més aquest element patrimonial i històric de la ciutat.

Per fer aquests i d’altres projectes, els socialistes diuen que destinaran uns 38.000.000 d’euros.

Edicions locals