El fotògraf Joan Fontcuberta comissari de la 14a biennal internacional 'Le Mois de la Photo à Montréal'

El certamen està dedicat a la condició post fotogràfica

Cultura

Entre el 10 de setembre i l'11 d'octubre, la biennal internacional de la imatge contemporània Le Mois de la Photo à Montréal presentarà 25 exposicions comissariades pel fotògraf català Joan Fontcuberta, resident a la Roca del Vallès i amb estudi a Roca Umbert de Granollers.

El certamen acollirà l'obra de 29 fotògrafs vinguts d'onze països, entre ells, la catalana Laia Abril. La biennal estarà dedicada a la condició post fotogràfica en totes les seves formes. La post fotografia és allò que arriba després de la fotografia però és també "allò que està més enllà o allò que s'hi amaga". Així ha definit Joan Fontcuberta aquesta "revolució" del món de la imatge, la temàtica que centra la 14a biennal internacional de la imatge contemporània.

Joan Fontcuberta (Barcelona, 1955) porta més de 40 anys de carrera fotogràfica. Dedicat tant a la fotografia artística com a la reflexió teòrica, el català ha exposat individualment al Museum of Modern Art de Nova York (MOMA) i al Chicago Art Institute, entre molts altres indrets, i és autor d'una dotzena d'assajos sobre la història, l'estètica i l'epistemologia de la fotografia. El 1982 va fundar la biennal de fotografia Primavera Fotogràfica a Barcelona i del 2008 al 2014 ha presidit l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya.

Edicions locals