Els gegants de la ciutat, amb la pregonera Anna Maria Duran

Per primera vegada, els gegants Esteve i Plàcida van acompanyar la pregonera des de la plaça de la Porxada fins la Sala Tarafa

Societat

La pregonera Anna Maria Duran va encetar ahir a la tarda a la Sala Tarafa amb el pregó, els actes de la 65a Fira i Festes de l'Ascensió. En la seva intervenció, va destacar el paper que ha jugat Educem en el camp de l'ensenyament a la ciutat i va retre un homenatge a tots els mestres que hi han passat durant els seus més de 70 anys d'història.

La Sala Tarafa acollí ahir a la tarda el pregó de la 65a edició de la Fira i Festes de l'Ascensió i ho va fer, com ja és tradicional, fent un repàs per algunes de les edicions de la Fira i Festes que han format part de la seva vida, ja que com es pot llegir a l'entrevista d'AraGranollers, la seva família les va viure amb intensitat. Anna Maria, mestra de profesió i titular d'Educem centre d'ensenyament, va relatar com i de quina manera havia viscut ella les primeres edicions de la Fira i Festes, que eren, van dir, "un esclat d'alegria". 

En aquesta ocasió, no van mancar les referències als mestres que han passat pel centre i als quals va retre un homenatge. La pregonera va dir que "Educem i Granollers, tenen la sort de comptar amb bons mestres". Duran va defensar els valors lliures i plurals de l'educació i la línia seguida sempre als centres Educem, dirigits actualment per les seves filles. Una bona part de la seva intervenció es va centrar en la figura del seu pare, Esteve, fundador del centre els anys 40 al qual va qualificar de "pare i persona extraordinària".

La pregonera, que abans d'anar a la Sala Francesc Tarafa, havia signat en el llibre d'honor de l'Ajuntament, va ser presentada per l'alcalde de Granollers Josep Mayoral, com "una persona compromesa amb l'ensenyament a Granollers i una gran defensora de la Formació Professional". 

En relació a les crítiques que la designació de la pregonera ha aixecat per part de Crida Granollers-CUP, que ha qüestionat la seva elecció per ser la directora d'un centre concertat, l'alcalde Mayoral s'ha ratificat en les paraules d'ahir i ha indicat que "es tracta d'una responsable d'un centre de Granollers que durant molts anys ha participat en el Consell Educatiu de la ciutat, essent al mateix temps una de les persones que sempre ha treballat en el camp de la formació". Tanmateix, l'alcalde ha destacat el compromís del centre amb els alumnes que necessiten d'educació especial i el fet que sigui una de les escoles de la ciutat amb major nombre de nens que necessiten d'aquest tipus d'ensenyament. 

Edicions locals