L'abraçada entre Mas i Sastre

El president de la Generalitat participava dimarts a la campanya de CiU a Granollers

Política

L’abraçada entre la política municipal i de país s’escenificava dimarts a la Porxada amb el gest del candidat a l’Alcaldia de CiU, Àlex Sastre, i el president de la Generalitat, Artur Mas, que protagonitzava l’acte central de campanya convergent a la ciutat. Unes 300 persones –algunes desenes presents per protestar amb pancartes per les polítiques del Govern català– s’aplegaven a l’emblemàtica plaça granollerina per escoltar el diàleg plantejat entre Mas i Sastre.

Ambdós partien d’una premisa: “Aquestes eleccions són per decidir com es governa el municipi, però el país existeix”, deia el president català. Sastre hi afegia que “el projecte del país que defensem comença als municipis”, però lamentava que les forces sobiranistes no siguin majoria al consistori. “És important que hi hagi molts ajuntaments que estiguin al costat del procés per fer-lo avançar millor”, apuntava Mas com a argument per als votants granollerins.

Les polítiques d’ocupació centraven gran part del diàleg posterior, en què Sastre assegurava que Granollers ha perdut “muscultura industrial i ens proposem buscar nous models productius”, mentre Mas assentia. El líder convergent assegurava que el pes de la indústria al país ha d’arribar al 25%, tot apostant per la innnovació i l’exportació. Sastre proposava bonificar les empreses que crein llocs de treball, mentre Mas recordava el Programa de Garantia Juvenil, que bonifica contractacions, i assegurava que el Govern destinarà “50 milions per ajudar a contractar persones de més de 45 anys”.

Paral·lelament, Sastre posava en valor la formació i, en especial, l’FP dual –vinculada a les necessitats de les empreses del territori–, un nou punt que Mas compartia. “Les persones que tenen un grau mig o superior tenen un índex menor d’atur”, per la qual cosa assegurava que cal invertir “d’una manera clara en l’FP”.

L’acte acabava amb una confessió de Sastre: “Tinc enveja de David Fernández perquè el va abraçar”. Tot seguit hi va haver una abraçada i una crítica de Mas a Pablo Iglesias: “Va dir que ell mai se m’abraçaria. Si la nova política és que entre gent que pensem diferent no podem mostrar afecte, que se la quedin”.

Edicions locals