Foment anuncia la licitació de les obres de desdoblament de l'R3

La ministra Ana Pastor explica al Congrés que aquesta setmana es licitaran els trams entre Parets i la Garriga

Societat

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat aquest dimecres la licitació imminent de la redacció dels projectes constructius per al desdoblament de dos trams de la línia de rodalies R3, entre Parets i la Garriga.

L'anunci de la ministra de Foment, que s'ha produït durant la sessió de control al Govern al Congrés, s'esperava pels usuaris des de feia anys, però especialment des del mes de febrer passat, quan Foment i la Generalitat van acordar donar prioritat al desdoblament parcial de l'R3, una actuació que, van dir, s'executaria el 2016.

La línia 3 de rodalies, que passa per Granollers-Canovelles, discorre en una sola via entre Montcada i Puigcerdà, i la intenció de Foment i de la Generalitat és desdoblar-la parcialment en tres trams. Els dos que es licitarien de manera inminent serien el de Parets-Granollers, de 8,5 km i el de les Franqueses-la Garriga (6,2 km). L'actuació també inclourà, segons la Generalitat, la construcció d'una nova estació a Montmeló, en una ubicació propera al Circuit de Catalunya. El tercer i últim tram seria el de Balenyà-Vic (10,8 km).

El termini d'execució de cadascun d'aquests trams serà de 18 mesos, i està previst que les obres comencin durant el 2016.

El desdoblament del tram entre Parets i Granollers, juntament amb els altres dos previstos a la mateixa línia, permetrà doblar la freqüència de pas de trens en hores punta dels 30 minuts actuals a 15 minuts.

Edicions locals