La reflexió del món agroalimentari

Tradicional exposició de bestiar boví, oví porcí a la carpa dedicada al món ramader i tastets de productes

Economia

L’agricultura, la ramaderia i l’alimentació en general és una de les bases de la Fira de l’Ascensió i, alhora, la connecta amb els seus orígens de certamen ramader. L’alcalde, Josep Mayoral, destaca també com la Fira és un “espai per reflexionar la relació camp i ciutat”, ja sigui amb els productes de gastronomia com a les pròpies jornades del món agroalimentari que s’organitzen a l’entorn de l’Ascensió. 

L’arribada al recinte firal comporta una rebuda ideal per als bons gourmets, ja que a l’entrada es poden trobar una trentena de parades del sector de l’artesania. A més, enguany, dins de la zona agrícola i ramadera, a banda de l’exhibició de les granges i criadors d’animals, s’inclou una carpa dedicada als tastets, per apropar els productes agroalimentaris al públic de la Fira.

L’activitat estrella és l’exposició de bestiar selecte de les espècies bovina, ovina i porcina, a més de tastets i jornades. Divendres, Asaja oferirà, de 12 a 14 h una degustació de productes Km 0. A més, també se celebraran novament les jornades de cunicultura, amb una degustació de productes del conill, divendres, de 18 a 19.30 h; i un espai de degustació i demostració, dissabte, de 12 a 14.15 h.

A més, gràcies a la presència d’agricultors i vivers de plantes, a la carpa de tastets es podran tastar varietats locals i recollir planter, a càrrec del Banc de Llavors del Vallès Oriental, que hi serà present amb la col·laboració de Cuina VO. Serà dissabte, de 17 a 19.30 h.

La fira acull també expositors d’activitats de pesca i empreses de maquinària per a l’agricultura, la ramaderia i la pesca, que completen la mosta del sector. 

Edicions locals