ERC-Acció Granollers proposa un central parc al centre

La proposta és considerada per Pep Mur la seva idea estrella per la propera legislatura

Política

El projecte d'ERC-AG preveu la remodelació de l'entorn del parc Torras Villà i la plaça Barangé per construir un gran parc central que millori la qualitat de vida de la ciutadania i que funcioni com el pulmó del centre de la ciutat. ERC-Acció Granollers preveu eliminar tots els edificis actuals (excepte la Mútua) i construir, en la mesura de les possibilitats, el futur hospital lleuger al costa de La Mútua.

Aquest matí, Pep Mur, candidat d'ERC-Acció Granollers ha donat a conèixer la que considera la seva idea estrella per la propera legislatura: la remodelació de l'entorn del Parc Torras Villà i Plaça Barangé. Un ambiciós projecte a fer durant els propers anys que formaria part d'una "gran reforma de ciutat". Mur ha dit que es tracta d'una iniciativa de llarg recorregut. "No volem mentir, com fan altres amb el cobriment de la via del tren", ha dit. Mur ha explicat que aquestes dues zones, Torras Villà i Plaça Barangé, estan molt juntes però al mateix temps molt separades, i ha assegurat que no comparteix la proposta conservadora del PSC per reformar la Plaça Barangé per situar-hi edificis administratius.

La proposta d'ERC-Acció Granollers passa per eliminar tots els edificis actuals (excepte la Mútua), i construir en aquesta zona el futur hospital lleuger. La resta d'edificis es ressituarien en altres zones de la ciutat, utilitzant el solar on es trobava la Policlínica per construir un edifici per serveis municipals.

Segons la seva proposta, a l'Avinguda del Parc s'eliminarien dos carrils de circulació i els altres dos restants serien de prioritat invertida, amb un gran pas de vianants. El candidat d'ERC-Acció Granollers ha manifestat que caldria desviar la circulació de sud a nord de la ciutat a través de les rondes, de forma que el nivell de trànsit de l'Avinguda del Parc es limiti a la mobilitat dels propis veïns i s'equipari a la de carrers com el carrer de Sant Jaume. 

L'estació d'autobusos també canviaria de lloc segons Mur, ja que es podria situar a tocar de l'estació de tren del centre. Mur ha dit també que "caldria pactar amb els granollerins i granollerines el disseny de l'interior del parc central, amb l'objectiu de dotar-lo de vida". 

Edicions locals