La Segarra, Terol i Andatura, les destinacions convidades

El Parc Natural del Congost el riu Duratón presenta la seva oferta d'esports de muntanya

Economia

En aquesta edició, Terol repeteix per tercera vegada com a destinació turística convidada a la carpa multisectorial, juntament amb la comarca de la Segarra i, per segon cop, la zona d’Andatura i el riu Duratón, a la província de Segòvia.

El Parc Natural del Congost del Riu Duratón està encaixat en un canó profund, que en algunes parts arriba a una alçada de més de 100 metres. A més de l’interès pels valors paisatgístics i naturals, la zona és rica en restes arqueològiques i històriques, com l’ermita de San Frutos. A més, al parc natural es poden practicar diverses activitats com senderisme, piragüisme, paintball i 4x4, entre altres.

La Segarra és una de les comarques que formen la Depressió Central catalana Formada per una vintena de municipis, es pot dividir en dues subcomarques: la plana de Guissona al nord i la plana de Cervera al sud. El paisatge de la Segarra està format per unitats ben diferenciades, com els relleus tabulars de la rodalia de Cervera, les amples valls del nord de la comarca i la plana de graderies que s’estén cap a ponent. Les serres de Montclar (489 m), de Pinós (931 m) i de Boixadors (840 m), contribueixen a fer el paisatge encara més divers, juntament amb els altiplans, tossals, serrats i tallats oberts pels rius i torrenteres.

A l’estand es podrà obtenir també informació de les tradicions de la zona, com l’Aquelarre de Cervera, l’Enramada de Guissona i la Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet, entre altres. A més, també s’hi podrà conèixer la seva cultura gastronòmica, com les coques de recapte, les savines, les plomes d’àngel i la ratafia.

L’àrea de Turisme de Terol tornarà a destacar a l’Ascensió els 10 motius per visitar la zona, començant pels paisatges, com la serra d’Albarracín, els Montes Universales i els naixements del Tajo i el Guadalaviar, i continuant pels valors ambientals de la Laguna de Cañizar, així com les rutes de senderisme. Entre els seus valors, Terol també destaca Albarrací, “el poble més bonic d’Espanya”, i l’art rupeste, amb jaciments declarats patrimoni de la humanitat per la Unesco.

En el llistat també s’inclou l’herència medieval de la capital, el museu Dinòpolis dedicat als dinosaures, les activitats a la neu, la tradició minera i les moltes celebracions, com la Setmana Santa a la ciutat de Terol, declarada d’Interès Turístic Nacional, i la llegenda de Zaida a Cella.

Els visitants de la Fira podran conèixer tots els detalls d’aquestes destinacions.

Edicions locals