JugarxJugar creix i rep 26 expositors

Dues carpes de 500 i 100 metres quadrats acolliran les novetats editorials per jugar i les competicions

Societat

La Fira JugarxJugar fa temps que té caràcter propi dins l’Ascensió i hi ha anat guanyant presència. Enguany, en la seva novena edició, les dues carpes ocuparan 600 metres quadrats. La dedicada a jugar amb les novetats que es presenten a la fira és de 500 metres, mentre que l’altra, de 100 metres quadrats, es destinarà a acollir les competicions i els lliuraments de premis.

A més, enguany es podran gaudir de jocs a l’aire lliure, gràcies a La Xarranca, una companyia vallesana especialitzada en la dinamització de grans espais mitjançant jocs creats especialment per ells, en aquest cas jocs tradicionals de fusta gegants.

Ayudar Jugando
Com sempre, però, l’associació benèfica Ayudar Jugando serà a la carpa gran per dinamitzar la ludoteca i, com pretén la fira, ”fer conèixer els millors jocs d’ara i de sempre a granollerins i granollerines”, indicava Oriol Comas, director de JugarxJugar. Ayudar Jugando proposa a cada visitant el joc que més li pot agradar, de la seva enorme ludoteca, amb jocs d’estratègia, habilitat, humor i memòria, entre altres.

Editorials i botigues
A la carpa gran també hi haurà estands d’editorials i botigues de jocs catalanes i d’arreu de l’Estat que no volen perdre l’ocasió de mostrar i vendre els seus millors jocs. Hi seran presents Asmodée (Madrid), Cayro (Dènia, València), Devir (Barcelona), HomoLudicus (Granollers), Jugar x Jugar (Barcelona), Verkami (Barcelona), EGD Games Manresa 1724 + Guspira (Manresa), Juegorama (Saragossa), Cims (Barcelona), Dungeon Marvels (Barcelona), Smart Games (Madrid), Ludo Sentinel (Sant Cugat), NextBol i Castellers.
A més, durant tot el diumenge, el Club Rubicon, una associació de recreació històrica de l’Hospitalet de Llobregat, farà una introducció als Wargames, jocs de simulació històrica, a la carpa del JugarxJugar.

Jocs de cine
La carpa també acollirà l’actuació de Cheap Films, una companyia de la Seu d’Urgell, especialitzada a barrejar el joc amb el cinema. Amb ells, es rodarà una pel·lícula sobre com es jugava a principis del segle XX. El Xavi, diplomat en turisme i amb formació teatral, i el Sergi, llicenciat en Filologia Anglesa, realitzen el rodatge del film vinculat al món dels jocs.
Així mateix, es podrà tornar a jugar a un joc que molts recorden de quan eren petits: el futbol botons, de la mà dels entusiastes de Button Player.

El món Lego
Com cada any, de divendres a diumenge, els aficionats a les contruccions Lego de Granollers trobaran milers de peces per fer construccions, de la mà de l’entitat Hispalug. Els jugadors tindran més de 6.000 peces a la seva disposició.

Autors novells
La fira JugarxJugar també dóna molta importància als autors de jocs. A més de convidar autors reconeguts, disposa d’un espai a disposició d’autors novells sense obra publicada perquè puguin mostrar les seves creacions al públic.
En aquest Racó dels Autors, organitzat per Ludo, associació de creadors de jocs, hi haurà una quinzena d’autors d’arreu de l’Estat espanyol disposats a fer jugar els seus jocs a tothom.
La fira JugarxJugar és també un espai per als jugadors més experimentats. Per a ells organitzen cada any una nit de jocs sense parar a l’Hotel Granollers (divendres 15 de maig) i celebren grans campionats, entre els que destaquen el torneig Circus Maximus, en la versió 3D de Jordi Roca, i el 4t Campionat de Catalunya. Així mateix, l’editorial Asmodée durà a terme durant tot el diumenge partides de demostració dels jocs Mafia de Cuba (Loïc Lamy), Romans go Home (Eric B. Vogel) i Los hombres-lobo de Castronegro (Philippe des Pallières i Hervé Marly).
Qui no trobi un joc per a ell, és que no vol.

Edicions locals