La Fira, inaugurada

El diputat de Comerç, Jordi Subirana, destaca en la inauguració el referent que representa la Fira de l'Ascensió

Economia

La inauguració de la 65a edició de la Fira ha tingut lloc al parc firal a les 6 de la tarda, i ha comptat amb la presència del diputat provincial de Comerç, Jordi Subirana. Aquest, en la seva intervenció, ha destacat el paper referencial d'aquest certamen tot destacant l'ajut i participació de la Diputació de Barcelona. Per la seva part,  l'alcalde Josep Mayoral ha recordat l'estreta relació de la cutat amb el mercat i les fires. "La Fira de l'Ascensió forma part de la tradició de la nostra ciutat i és un acte de granollerisme", ha dit Mayoral.

Tot és a punt al recinte firal per la 65a edició de la Fira, una proposta municipal que ofereix, fins diumenge, una sèrie de propostes relacionades amb el comerç i el lleure. En total participen més de 180 expositors que ofereixen diversos productes i serveis. El caràcter multisectorial d'aquest certamen fa que hi hagi una mica de tot, tot i que un any més, les propostes segueixen les línies generals d'anys anteriors, tot destacant unes quantes iniciatives relacionades amb la gastronomia (la Mostra Gastronòmica representada per 9 restaurants), el lleure (JugarxJugar), el Pavelló Agrícola i Ramader, el sector de l'automoció...

Com ja és costum, les intervencions del diputat provincial i de l'alcalde, que han estat acompanyats per representants de tots els grups municipals de l'Ajuntament, s'han fet a l'estand institucional, que mostra unes quantes referències fotogràfiques sobre propostes i iniciatives i diversos espais i monuments de la ciutat. Bona temperatura a l'interior de l'estand i força presència de gent quan la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo,  ha iniciat la seva salutació de benvinguda. L'alcalde Mayoral ha dit, entre d'altres coses, que "la Fira ha de ser l'eix vertebrador de l'economia de l'entorn". Mayoral ha indicat tanmateix la gran importància que té la relació de la Fira amb el sector agroalimentari tant pel que fa al paper que juguen els productors com els elaboradors de productes". L'alcalde ha donat les gràcies "a totes les persones que participen activament en l'organització", així com als diversos representants dels sectors que hi participen, els quals han estat convidats a formar part de la foto de grup.

Es calcula que fins diumenge passin pel recinte firal més de 60.000 persones. Un any més, propostes com la de JugarxJugar tornarà segurament a comptar amb una destacada afluència de gent. El sector de la Ramaderia -més petit que altres anys i amb menys animals (n'hi ha conills, cabres, oques, porcs, vaques..) i un hortet- tornarà també, com passava ja després de realitzada la inauguració, a ser un lloc d'obligada visita, especialment per part dels més petits. Al seu costat, es poden adquirir productes agrícoles de Granollers i comarca. I ben a prop, es troba situat el sector de l'automoció representat per unes quantes marques amb vehicles de tota mena.

Edicions locals