Dolors Camats demana ajuntaments d'esquerres que combatin la precarietat laboral

La coordinadora d'ICV visitava el mercat amb el diputat Joan Mena i el cap de llista, Josep Casasnovas

Política

"PP, PSOE i CiU han instal·lat la precarietat com element de sortida de la crisi", assegura la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, que aquest dijous, juntament amb el conseller polític d'EUiA i diputat, Joan Mena, i el cap de llista d'Iniciativa a Granollers, Josep Casasnovas, ha visitat el mercat setmanal de la ciutat. Camats ha demanat ajuntaments d'esquerra per combatre el fenomen dels "treballadors pobres, que tot i tenir una feina no poden viure dignament", denunciava l'ecosocialista.

“Aquestes són les conseqüències de la reforma laboral iniciada pel PSOE, continuada pel PP i sempre apuntalada per CiU”, lamenta Camats. “El PP menteix quan parla de recuperació”, deia dirigent d’ICV que ha assegurat que hi ha marge perquè els ajuntaments impulsin polítiques de recuperació econòmica amb plans locals d’ocupació, tal com "s’ha demostrat en les localitats on ICV-EUiA ha tingut responsabilitats de govern". “Cal inversió pública en plans d’ocupació i fer reflotar el teixit industrial del nostre país perquè no pot ser que Catalunya passi del monocultiu del totxo al monocultiu del turisme”, ha afegit.

Per tot plegat, Camats ha assegurat que el 24M cal que hi hagi el màxim de número d’alcaldes i alcaldesses que treballin "per fer front a l’austeritat, per combatre la corrupció, per generar ocupació de qualitat i que impulsin plans de rescat socia". “El 24M va de guanyar alcaldies pel rescat social a tot el territori confrontant amb el que fa la dreta espanyola i la dreta catalana que és atacar als serveis públics”, afegia Mena, que aprofitava per demanar a CiU que aparti el número 4 de la candidatura de Reus imputat pel cas Innova. “L’alternativa al model de corrupció i de desgast dels drets socials i dels serveis públics com la sanitat i l’educació són els governs d’esquerres com el que demanem per Granollers”, manifestava.

En aquest sentit, Casanovas ha posat en valor que la coalició ja ha estat treballant des de l’oposició per fer propostes de rescat social per prioritzar l’atenció a les persones. “Cal un pacte de ciutat amb plans d’ocupació i mesures socials extraordinàries”, ha dit Casasnovas que ha denunciat que l’equip de govern liderat pel PSC hi va votar en contra i després "va aplicar les mesures d’ICV-EUiA només canviant el nom". “Però això ha permès que 400 persones trobin feina i que s’hagin destinat més diners a formació i a beques menjador”, ha explicat. 

Edicions locals