Mayoral presenta el projecte Ecocongost per reutilitzar energia sobrant d'empreses

El PSC explica el programa en l'àmbit mediambiental i d'estalvi energètic

Política

Josep Mayoral ha exposat aquest cap de setmana les propostes del PSC en l'àmbit de mediambient i d'estalvi energètic. La idea més innovadora és una aposta per l'economia verda, amb l'Eurocongost, un projecte perquè l’energia sobrant de les empreses de la ciutat es pugui conduir, reutilitzar i compartir.

Josep Mayoral ha explicat que és un projecte amb què ja s’està treballant amb Europa i "canviarà tota la
fisonomia energètica de la nostra ciutat", indica.

A més, el candidat socialista ha explicat que es vol seguir apostant per l’estalvi energètic, "canviant lluminàries de la nostra ciutat i apostant per la calefacció per biomassa de les instal·lacions municipals. I
també la gestió sostenible de l’aigua, tot reduint-ne el consum i incrementant l’ús de l’aigua regenerada o del freàtic per regar els parcs i jardins de la ciutat".

El riu
Segons el PSC, el riu és l’expressió més clara del canvi que ha fet i del compromís que té la ciutat en
matèria ambiental. Per això, Mayoral assegura que se "seguirà amb la protecció del riu, de les seves lleres i de la seva aigua, i també de la seva biodiversitat. És un sistema que cal acompanyar i protegir", ha remarcat Mayoral.

Els socialistes plantegen quatre àmbits prioritaris en matèria ambiental. La protecció del patrimoni natural i la biodiversitat. La qualitat acústica i atmosfèrica, en què Mayoral ha recordat que reclama a la Generalitat una protecció més intensa en la protecció i detecció d’aquelles elements que ens fan patir, com la
qualitat de l’aire.

Edicions locals