El MAC inclourà tres tallers de noves tecnologies

Es tracta de cursets sobre intereactivitat, publicitat interactiva, i creació d'una campanya de crowdfunding

Societat

El Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), que se celebrarà el 3 de juny a Roca Umbert, inclourà en aquesta edició tres tallers sobre diferents àmbits de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), des del vessant més creatiu al més comercial.

Els tallers es realitzaran en format intensiu durant els dos dies previs al MAC i finalitzaran amb una presentació pública en el mateix Mercat Audiovisual.

Dilluns i dimarts, de 10 a 15 h, l'Espai 3 (CTUG) de Roca Umbert acollirà el taller d'Introducció a la interactivitat, a càrrec de Marco Domenichetti, Frederic Font i Denys Sanz, de l'Orquestra Electrònica del Vallès. S'hi estudiarà com utilitzar el CKlosca, un controlador de hardware construït per l'Orquestra per generar audiovisuals en temps real. El taller anirà acompanyat d'una instal·lació interactiva en què es mostrarà el controlador en funcionament amb les tècniques aplicades durant el taller.

Dilluns, de 16 a 20.30 h, al mateix espai, s'impartirà el taller sobre publicitat interactiva, a càrrec d'Alfred Trujillo, dissenyador multidisciplinar en gràfica impresa i interactiva i professor de l'Escola d'Art i Disseny de la Garriga (EMAD). En el taller es plantejarà la creació gràfica i interactiva d'un anunci per a una revista digital, utilitzant programes com Adobe Indesign, Photoshop i eines de l'Adobe Digital Publishing Suite.

Finalment, l'Espai 3 acollirà el dimarts, de 16.30 a 20 h, el taller sobre com dissenyar una campanya de crowdfunding, organitzat per l'empresa Compacto i impartit per Aritz Cirbián, responsable de projectes audiovisuals de Verkami. Els participants hauran de portar els projectes o idees pels quals vulguin finançament i de forma conjunta desenvoluparan la planificació de campanyes de cadascun dels projectes.

Els resultats dels tallers es presentaran el dimecres 3 de juny. Per participar-hi cal enviar un correu electrònic a [email protected].

Edicions locals