La Fiscalia demana 12 anys de presó per al cuidador d’un menor que n’hauria abusat

Els fets van passar entre el gener del 2009 i l'octubre del 2010

Societat

La Fiscalia demana presó per a dos joves majors d’edat per un presumpte “delicte continuat d’abús sexual a un menor amb discapacitat”, que haurien comès en un domicili de Granollers, on un d’ells feia de cangur d’un nen amb una discapacitat psíquica, i a la casa que compartien els acusats. La petició fiscal a la qual s’enfronten els dos joves és de 12 anys pel cuidador del menor i de 10 anys i 6 mesos per l’altre agressor, amic del cuidador i suposat còmplice i coneixedor dels fets.

A més, el fiscal els demana una indemnització de 10.000 euros pels perjudicis morals ocasionats i una ordre d’allunyament de 14 i 12 anys respectivament.
Els fets van passar entre el gener de 2009 i l’octubre de 2010, durant els 21 mesos que un el acusats va exercir de cuidador del menor.  Segons relata el fiscal en el seu informe, un dels joves feia de cangur al domicili del menor, que té un 75% de discapacitat. Els successos es van repetir, en una segona ocasió, amb la participació dels dos acusats, a casa dels joves que residien al mateix habitatge.

Mesures cautelars
El 25 de desembre del 2010 el Jutjat d’Instrucció número 2 de Granollers va prohibir, cautelarment, al cuidador acostar-se al menor o comunicar-se amb ell per qualsevol tipus de via. També la Fiscalia demana ara la prohibició d’aproximació al cuidador, durant 14 anys, al domicili o escola del menor a una distància inferior a 1.000 metres. A l’altre acusat se li demana la mateixa distància durant 12 anys. 

Edicions locals