Debat dels cinc representants municipals a VOTV

Josep Mayoral anuncia que "la cessió del magatzem de Telefònica està gairebé tancada"

Política

Aquesta tarda, els cinc candidats amb representació municipal a l'Ajuntament (PSC, CiU, PP, ICV-EUiA, ERC-Acció Granollers), han gravat un programa especial de debat a VOTV, que s'emetrà aquesta nit (22.30 h). El debat s'ha caracteritzat pel to, pedagògic i dialogant, i ha servit també per veure per primera vegada en acció al candidat del PP, José Maria Moya, el qual ha estat acompanyat de Josep Mayoral, Àlex Sastre, Pep Mur i Josep Casasnovas. 

VOTV oferirà aquesta nit el programa especial que ha gravat aquesta tarda als estudis de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, amb els cinc candidats amb representació municipal, d'acord amb les normes que sobre aquest tema estableix la Junta Electoral. Per aquest fet no han pogut participar els quatre candidats que també s'hi presenten i que no tenen representació actualment a l'Ajuntament: Ciutadans, Crida per Granollers-CUP, Guanyem Granollers i VOX-Famíiia i Vida. Durant gairebé dues hores, els candidats han repassat alguns dels temes que configuren el seu programa electoral.

En molts casos i com ja ha AraGranollers, es tracta de temes que s'han conegut durant la campanya. Una vegada més i així ha començat la seva intervenció l'actual alcalde i candidat del PSC, Josep Mayoral, els 5.304 aturats de la ciutat han estat el punt referencial que ha marcat el debat, presentat per la periodista Clara Armengol. La creació d'ocupació i el reforçament dels serveis socials han estat ben presents i tots els candidats han coincidit en la necessitat de seguir treballant en aquest tema. La reindustrialització de la ciutat, la posada en marxa de nous serveis municipals que ajudin  a la creació de nous llocs de treball, el recolzament del comerç local i la millora dels barris són temes que han estat tanmateix ben presents. 

Els cinc candidats s'han dedicat, bàsicament, a explicar les seves propostes i quan s'han interpel·lat entre ells ho han fet sempre amb correcció, fet pel qual el debat permetrà comprovar les diverses mirades amb els quals es miren la ciutat els candidats. El representant d'ICV-EUiA, Josep Casasnovas, s'ha mostrat contrari a l'emplaçament que sembla decidit pel futur camp de futbol a ubicar a Palou. Casasnovas ha indicat que el lloc ideal seria al costat del Parc Firal, a la zona on hi ha l'antic magatzem de Telefònica. Sobre aquest tema, el candidat socialista Mayoral ha indicat que "el lloc elegit pel camp és l'apropiat". Pel que pel que fa al magatzem de Telefònica, Mayoral ha manifestat que "la cessió d'aquest edifici està ja molt avançada".

També ha suscitat opinions diverses la proposta de Mur sobre el parc central de la ciutat a fer entre el Parc Torràs Villà i la plaça Barangé. I una vegada més -i aquí sembla que també hi ha coincidència general- s'ha deixat el tema del soterrament de les vies per més endavant. Els esports, la Cultura (potenciació de Roca Umbert), l'associacionisme i d'altres temes han servit per configurar un pla d'acció que tots consideren valuós a partir de les seves propostes. Finalment, tots ells han tingut un minut per demanar el vot. Mayoral, Moya i Casasnovas ho han fet en clau municipalista i Sastre i Mur han sumat al fet municipalista la qüestió sobiranista.

Edicions locals