L’hegemònic PSC promet continuïtat

Mayoral vol ser l’excepció en el context de davallada del Partit Socialista al país

Política

El PSC de Granollers, conscient del mal moment que viu el partit a escala nacional, presenta com el seu principal valor el candidat, Josep Mayoral, que podria ser una excepció en el context català. Per això, durant la campanya el PSC ha fet gala de les obres de govern encapçalades per un “lideratge clar” i “un govern sòlid”, han insistit en els eslògans de campanya.

De fet, els socialistes presenten un programa de 160 pàgines i 1.016 propostes. Moltes d’aquestes servirien per acabar projectes ja iniciats durant aquest mandat, com és el cas de la reurbanització total del carrer Girona; o bé d’altres relacionades amb l’atenció a les persones que més han patit i pateixen la crisi econòmica, com els plans de xoc i les ajudes als més desfavorits.

Entre les propostes que el PSC ha exposat també hi ha la col·locació d’unes escales mecàniques al carrer Carles Riba, la construcció d’un nou hospital i d’un camp de futbol, la posada en marxa d’un centre de formació professional, l’ampliació de l’illa de vianants que passaria de 45.000 a 60.000 metres quadrats, la potenciació de Roca Umbert-Fàbrica de les Arts i el projecte Ecocongost  per compartir i gestionar l’energia sobrant de les empreses, etc.

Molts d’aquests projectes formen part  dels 10 eixos principals que configuren el seu programa amb “la ciutat com a referent”.

Josep Mayoral, l’alcalde ‘omnipresent’
El Mayo, com se’l coneix coloquialment, s’ha guanyat la fama de ser present a tot arreu. I és que el candidat socialista és el que té més bagatge i ha estat un alcalde que ha sabut ser proper. Josep Mayoral i Antigas (60 anys) és economista i va fer de professor a l’Escola Municipal del Treball entre 1976 i 1987. Des de finals dels 80, però, la seva principal ocupació és la política. Des de 1987 ha exercit diversos càrrecs a l’equip de govern de l’Ajuntament, així com a la Diputació de Barcelona –en va ser vicepresident primer de 2009 a 2011. És l’alcalde de Granollers des de febrer de 2004, quan va substituir Josep Pujadas. Aquesta és la tercera vegada que es presenta com a candidat del PSC a Granollers.

Edicions locals