42.532 electors poden triar entre 9 candidatures

La ciutat disposarà de 29 locals on es distribuiran les 53 meses electorals per rebre els vots de la ciutadania

Política

Diumenge, 42.532 granollerins i granollerines seran cridats a les urnes per exercir el seu dret a vot, entre les 9 h i les 20 h. En aquesta ocasió la ciutadania triarà la composició del proper consistori, en el marc d’un any marcat per les cites electorals i el procés sobiranista català, fins al punt que alguns llegiran els resultats d’aquestes municipals en clau preplebiscitària.

Sigui com sigui, diumenge el que estarà en joc serà l’Alcaldia i el govern de la ciutat. A Granollers la principal incògnita és si el PSC aconseguirà revalidar la majoria, malgrat la davallada que s’espera arreu del país. De fet, la figura de l’alcalde pot ser decisiva en una ciutat en què l’hegemonia socialista ve de lluny, però que en la resta de cites electorals dóna la victòria a CiU, que en els darrers comicis europeus, era seguida d’ERC i situava el PSC com a tercera força.

Candidatures
En aquesta ocasió concorren a les eleccions municipals el mateix número de candidatures de fa quatre anys, però amb algunes sigles diferents. Repeteixen  PSC, CiU, PP, ICV-EUiA, ERC-AG, C’s i Família i Vida. D’aquests, quatre han tornat a confiar amb el mateix cap de llista, com els socialistes amb l’actual alcalde Josep Mayoral, i els ecosocialistes i republicans, amb Josep Casasnovas i Pep Mur respectivament –tots tres amb representació al consistori. Malgrat no haver aconseguit representació el 2011, Josep Canal torna a encapçalar Vox-Família i Vida. També repeteix José Miguel Acedo, però en aquest cas amb unes sigles noves, Guanyem Granollers.
En canvi, CiU estrena candidat, amb Àlex Sastre; mentre que el PP també ha canviat d’equip, encapçalat per José Maria Moya.Ciutadans, que també es va presentar el 2011, però que no va aconseguir representació, té ara les esperances posades en Enric Meseguer, un nouvingut a la política que vol aprofitar l’auge del partit a nivell estatal.
La principal novetat d’aquestes eleccions a l’Alcaldia granollerina és la Crida per Granollers-CUP, amb Maria Oliver, l’única dona que encapçala una candidatura.

Participació i meses
La participació a les darreres eleccions municipals, l’any 2011, a Granollers va ser del 52,20% dels electors, de manera que es va viure un petit repunt respecte als votants dels comicis de 2007 (51,61%). Fins llavors, la tònica generalitzada havia estat la de descens de participació.
Diumenge la ciutat disposarà de 29 locals on es distribuiran les 53 meses electorals per rebre els vots de la ciutadania. Els col·legis són la masia de Can Gili, les antigues escoles de Palou, Can Bassa, Celestí Bellera, Mestres Montaña, Palau Olímpic, Masia Tres Torres, Joan Solans, Fàtima, Escola del Treball, AV Sota Camí Ral, Salvador Llobet, Gra, Escola Pia, Granularius, Casal d’Avis, Local Municipal del passeig de la Muntanya, Casino, biblioteca de Can Pedrals, l’antica Escola JM Ruera, Ponent, Centre Cívic Nord, pavelló Congost AV i CEIP Lledoner, Granollers Nord i Educem. Els electors poden comprovar a quin col·legi els hi correspon votar a www.granollers.cat/eleccions/mapa-cens-electoral.

Edicions locals