El Cicle BBVA de Cinema de Muntanya arriba a Granollers

Es projectaran les pel·lícules 'Mission Antartic' i 'Guides & Cie', al Centre Cultural, els dies 26 i 27 de maig

Cultura

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA, de la mà de la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, organitzen la segona edició del Cicle BBVA de Cinema de Muntanya a vint poblacions de Catalunya, entre elles Granollers, amb la col·laboració de l'Agrupació Excurcionista de la ciutat. Els dies 26 i 27 de maig, al Centre Cultural (20.30 h), es projectaran, respectivament, les pel·lícules Mission Antarctic, premi GrandValira a la millor pel·lícula d'Esports de Muntanya 2014, i Guides & Cie, premi FEEC a la millor fotografia 2014.

Mission Antartic tracta la història de Xavier de la Rue, el millor snowboarder del món, que vol viure una aventura completa a la fi del món. La pel·lícula explica una història de navegació, muntanyisme, snowboard, natura salvatge i descobertes inesperades als vertiginosos pendissos nevats de les muntanyes que moren a l’oceà Antàrtic.

Guides & Cie, creada el 1821,tracta la història de la Companyia de Guies de Chamonix, la primera i més antiga del món. La seva històrica organització se sustenta en dos pilars: la distribució de les tasques i un fons de suport als guies que han patit accidents de muntanya. Mitjançant impactants imatges d’escalades al massís del Mont Blanc, el documental és un retrat d’aquest grup de professionals.

L’objectiu d'aquest cicle és acostar el Festival a diverses poblacions de Catalunya i fomentar els valors del coneixement i el respecte per la muntanya. La presentació de les pel·lícules a cada entitat anirà a càrrec de Joan Salarich, director del Festival.

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya es troba entre els més prestigiosos del món en el seu sector. Des del 1982, posa en competició anualment els millors films a nivell mundial sobre la muntanya i la natura, i reuneix a Torelló destacats especialistes del gènere i milers d’espectadors cada any. 

La propera edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya, la 33a, se celebrarà a Torelló del 13 al 22 de novembre.

Edicions locals