El productor de ‘La Plaga’, Pau Subirós, serà a la Gralla per presentar el llibre 'El productor accidental'

L’acte serà dimarts i també comptarà amb la presència de l’escriptor granollerí Albert Forns i del cineasta Lambert Botey

Cultura

La llibreria La Gralla acollirà dimarts (19.30 h) l’acte de presentació del llibre El productor accidental, de Pau Subirós. Subirós ha col·laborat en nombrosos projectes cinematogràfics i televisius, i des de 2006 dirigeix la productora audiovisual El Kinògraf.

El seu treball com a productor i coguionista de la pel·lícula La Plaga, un film dirigit per Neus Ballús que va obtenir un ampli reconeixement internacional, li ha valgut nombrosos guardons, entre ells els Premis Gaudí al Millor Guió I a la Millor Pel·lícula de l'any 2013.

Amb el llibre El productor accidental explica les peripècies d'un productor novell que s'enfronta a les dificultats de finançar, organitzar i distribuir una pel·lícula. Utilitzant com a fil conductor la seva pròpia experiència com a productor de La Plaga, l'autor s'endinsa en els detalls d'un ofici força desconegut pel gran públic, al temps que ell mateix va aprenent-lo sobre la marxa.

Pau Subirós compon una narració que comença amb les primeres reunions de guió fins a l'estrena de la pel·lícula als cinemes i la seva circulació pels festivals de mig món; una successió d'esdeveniments inesperats que l'autor aprofita per examinar amb agudesa els engranatges, els perquès i els forats negres de la creació cinematogràfica. Segons Subirós, “El productor accidental és el llibre que li hagués agradat llegir abans d'emprendre l'aventura de produir una pel·lícula”.

Edicions locals