Mayoral absolut

El PSC de Josep Mayoral obté una majoria absoluta incontestable i revalida l'alcaldia de Granollers

Política

Amb un 43,28% dels suports i 13 regidors de 25 possibles, Josep Mayoral seguirà sent alcalde de Granollers durant el proper mandat (que podria ser el seu darrer). Ho farà amb 13 regidors, la mateixa xifra d'edils que tenia en el mandat 2011-15, i amb un percentatge de vots lleugerament superior (l'any 2011 va ser el 42,49%).

CiU, amb una aposta per la renovació amb Àlex Sastre, ha perdut dos regidors i de 6 passa a 4 representants en el consistori granollerí i un 15,85% dels vots (n'havia obtingut un 21,38% ara fa quatre anys). 

Com a tercera força se situa ERC-Acció Granollers de Pep Mur, que passa d'un a tres regidors i un 11,60 % de suports, mentre que Ciutadans, amb Enric Meseguer al capdavant s'estrena a amb dos edils (ell mateix i Roberto Carmany, exedil del PP a Mollet i Parets del Vallès). També amb dos regidors entra Crida per Granollers-CUP, l'única formació que tenia una dona com a cap de files, Maria Oliver, i el Partit Popular manté una cadira (José María Moya) de les quatre que ostentava.

Finalment, queda fora ICV-EUiA, que tenia l'anterior mandat com a regidor a Josep Casasnovas i tampoc obtenen representació Guanyem Granollers de Josep Acedo ni Vox.


Edicions locals