Desànim a CiU i eufòria a Crida per Granollers-CUP

El PP atribueix la pèrdua de vots als casos de corrupció

Política

La pèrdua de dos regidors de CiU es feia notar a la seu de la federació. El candidat, Àlex Sastre, amb els ànims baixos, felicitava a Mayoral per telèfon i assumia la derrota. En canvi, el cava brollava a la seu de Crida per Granollers-CUP, que irromp al panorama política de la ciutat amb dos regidors.

Sastre reconeixia la derrota i deia: “els ciutadans et posen on has de servir i encara hem de fer molta feina per guanyar-nos la seva confiança”. Amb tot, el candidat convergent reconeixia estar "molt content de la campanya" que ha fet CiU. "Demà comença una nova etapa. Jo hi he posat tot el meu esforç", deia desanimat.

Tampoc els resultats han sigut propicis per a ICV-EUiA, que perd l'únic regidor que tenia l'Ajuntament, ni PP, que passa de 4 a 1 regidor. El candidat popular, José M. Moya, apuntava com a causes de la davallada "la incidència d'aspectes generals relacionats amb la crisi i la corrupció".

En canvi, a la seu de Crida per Granollers-CUP els resultats es rebien amb música, balls i eufòria. La cap de llista, Maria Oliver, abraçava tothom i es felicitava per "l'alenada d’aire fresc que hem anat cridant i posant durant la campanya. 1.563 persones han confiat en nosaltres i és un agraïment infinit”.

Pel que fa a l'endemà, Oliver assegurava que "comença un calendari de reunions davant de, malauradament, la persistència absoluta del PSC. A veure com encarem aquesta oposició que ens pertoca durant aquests 4 anys”. “Davant de la crisi sistèmica i les condicions difícils que estan vivint moltes famílies de Granollers, 8.000 aturats, volem posar sobre la taula quin pla de xoc i d’actuació podem fer per posar solució a la situació. En la deriva d’aquesta crisi també hem de mirar com resolem el tema dels 3.000 pisos buits i com resolem la segregació escolar malgrat que se’ns vulgui vendre que som una ciutat educadora”.

Edicions locals