El Projecte Rius al Vallès Oriental serà presentat, dijous, al Museu de Granollers

Eva de Lecea, ambientòloga i membre de l’Associació Hàbitats, presentarà l’activitat

Societat

El Museu de Granollers acollirà dijous (20 h) una ponència a càrrec d’Eva de Lecea, membre d’Associació Hàbitats, durant la qual ens presentarà l’activitat que aquesta entitat ha portat a terme a la comarca del Vallès Oriental. Especialment, se centrarà en els resultats més recents del Projecte Rius, recollit en l’Informe RiusCat 2014.

L’Associació Hàbitats és una entitat sense afany de lucre que des de 1997 treballa per apropar les persones al medi natural i al patrimoni cultural que s’hi vincula.

El Projecte Rius té com a objectiu estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels rius. Està format per una àmplia xarxa de voluntaris ambientals (la més gran de Catalunya), que analitzen l’estat ecològic del riu més proper. El projecte permet conèixer les característiques dels ecosistemes fluvials, la importància ecològica i sociocultural que tenen, així com els problemes que pateixen i què es pot fer per millorar-los.

En aquest acte es presentarà el número 19 de la revista Ponències, que recull les quatre conferències del curs anterior.

Projecte Rius en xifres
Des dels seus inicis, el Projecte Rius ha comptat amb prop d’un miler de grups de voluntaris i uns 15.000 participants. En el darrer any, han analitzat 72 km de rius en 11 conques fluvials de Catalunya. L’any 2006 l’entitat va rebre el Premi Nacional de Medi Ambient i els anys 2000 i 2009 fou reconeguda amb el Premi Nacional de Voluntariat. 

Edicions locals