Joc de moviments i contrastos

Unes 400 persones van assistir a l’espectacle ‘Tots dansen’ coreografiat per Toni Mira

Cultura

Els alumnes de primer d’ESO de l’Escola Municipal del Treball (EMT) i els de tercer d’ESO del Celestí Bellera van oferir, divendres a l’Auditori, l’espectacle Tots Dansen a gairebé 400 persones. El coreògraf Toni Mira va ser el conductor d’aquest projecte que va néixer al Mercat de les Flors de Barcelona. “Els alumnes de secundària estan a una etapa difícil i amb aquest espectacle treballem molts valors: l’aproximació, el coneixement intern, la rigurositat i el ser partícip d’un col·lectiu molt gran ja que són uns 200 alumnes que estan a l’escenari plegats”, declara Mira.

L’espectacle es va dividir en quatre coreografies que començaven amb un tema de Bach, seguien amb música del compositor Milo, un tema d’Adams i finalment es repetia el primer ball però amb un matís: el vestuari en blanc i negre que els joves havien fet servir al llarg de tot l'espectacle passava a ser de color. “Volíem mostrar com una mateixa música, si el vestuari és diferent, pot tenir una lectura molt diferent”, afirma el coreògraf.

Els alumnes van treballar aquest espectacle durant mig any, juntament amb el professors d’educació física i Carmen Nàjera, encarregada de coordinar la part formativa del projecte als dos centres. 

Edicions locals