Les entitats s'aboquen a la marató contra el càncer de pulmó

Oncovallès impulsa una jornada el 6 de juny a la Porxada, amb activitats durant tot el dia

Societat

Oncovallès Fundació d’Ajuda Oncològica celebrarà el proper dia 6 de juny, una marató especial d’activitats contra el càncer de pulmó. Es tracta d’una jornada en la qual comptaran, durant tot el dia, amb la col·laboració i participació de diverses entitats de la ciutat: CN Granollers, Blancs i Blaus de Granollers, Jordi Ninus en concert, Escola de dansa swing, Amics de l’Òpera del Vallès Oriental i Fundació Universitària Martí l’Humà, Xics de Granollers, Ortopèdia del Vallès, Esther de Vega, Barbany, Claxon, Parc Estudi, Baby Boom, Lurdes Bergara.

La marató d’activitats coincidirà amb la col·lecta anual que faran els d’Oncovallès amb l’objectiu de recollir fons per fer front als serveis que ofereixen actualment des de la seu de Granollers i d’altres municipis de la comarca.

El president de l'entitat, Pere Cladellas, deia a l’acte de presentació de la marató, que es feia aquest dimarts al saló Ruera de l’Hotel Ciutat, que “és necessari sortir al carrer a demanar ajut en aquests temps de crisi, ja que les administracions i empreses han disminuït les seves ajudes”.

Per la seva part, la coordinadora Carme Grau, va manifestar que “actualment Oncovallès atent més de 2.000 famílies afectades directament o indirectament pel càncer”. També va dir que “cada dia són més les persones afectades i a la nostra seu les persones que hi vénen pateixen, majoritàriament, càncer de colom, pulmó i mama”.

La col·lecta no escapa, van dir els responsables d’Oncovallès, dels vaivens socioeconòmics generals, fet pel qual les quantitats recollides han disminuït considerablement en relació a les primeres que es van fer l’any 2002. Grau recordà que “hem passat de recollir 24.000 euros a la primera edició als 7.000 actuals, una mostra de com afecta la crisi en aquests moments”.

Aquell dia, el dissabte dia 6, Granollers i especialment la plaça de la Porxada, es vestiran de blanc, símbol de puresa que serveix per a recordar, entre altres coses, els perills que comporta fumar. En aquest sentit, els primers actes d’aquesta marató s'avançaran a l'1 de juny a la sala d’actes de Cemav, que acollirà una xerrada organitzada per la Mútua, a càrrec de la Dra. Rosa Guitart amb el títol Creus que no pots deixar de fumar?.

Una activitat especial en la qual els d’Oncovallès confien molt per recaptar fons serà la Primera subhasta solidària, una activitat a fer 17.30 h a la plaça de la Porxada. En total se subhastaran més de 80 articles, productes, regals especials... A destacar la participació de Pàdel Indoor Granollers, KH Lloreda, Hotel Ciutat de Granollers, Hotel Mercure Augusta... Es podran aconseguir objectes com un casc signat per Pedro Martínez de la Rosa, una samarreta de Marc Márquez, un polo de Nani Roma, raquetes de pàdel signades per Miquel Lamperti, nits d’hotel, vals de perruqueries i botigues...

En el decurs de la roda de premsa, diversos representants de les entitats que hi participaran  a la marató van explicar les activitats que hi faran: una Masterclass de Zumba a la Porxada, la 12a desfilada Solidària amb la participació d’afectades tot mostrant vestits de bany, perruques i d’altre complements que ajuden a afrontar la malaltia a nivell personal, el vermut solidari de Blancs i Blaus, una demostració de dansa swing, activitats per a nens, cantada d’òpera al carrer i demostració castellera amb els Xics de Granollers i els castellers de Caldes i Mollet del Vallès, actuació aquesta que tindrà lloc a la plaça de la Caserna.

Edicions locals