Apadis inicia un projecte de disseny de roba per part de persones amb discapacitat

L'entitat celebra diumenge el seu 15è aniversari al Teatre Auditori

Societat

Apadis, fundació i associació per la integració social i laboral de les persones amb discapacitat i d’atenció als familiars, ha impulsat dos nous projectes. El primer està vinculat a la formació laboral i a les pràctiques a La Botigueta –la botiga de segona mà que es va posar en marxar el 2012 i que possibilitat les pràctiques laborals a persones amb discapacitat. Es tracta del projecte pioner Descosits, que proposa que persones amb discapacitat facin disseny de roba amb l’acompanyament del granollerí Jordi Dalmau i el suport de voluntaris.

La roba dissenyada dins del projecte Descosits es podrà adquirir en establiments de Granollers, Mollet i les Franqueses, i altres municipis de la comarca, en un racó social que promourà els valors de la fundació.

El segon projecte ha estat possible gràcies a la cessió, per part de l’Ajuntament de les Franqueses, del quiosc situat a la plaça Espanya. Es planteja com “un punt de venda de felicitat” i per això es dirà Felicitarium, explica Ester Lara, d’Apadis. Els nois i noies d’Apadis hi podran fer pràctiques laborals, tot interactuant amb els clients i venent productes innovadors com poden ser petites plantes decorades de manera artesanal i pots de llaminadures socials que es presenten com a receptes per a la felicitat.

Les dues iniciatives es presentaran diumenge (18 h) al Teatre Auditori de Granollers (TAG), amb motiu de la festa del 15è aniversari de l’associació i el 10è del naixement de la fundació.
Segons la presidenta i fundadora d’Apadis, Imma Navarro, “la festa ha de servir per donar a conèixer el projecte, visualitzar l’associació una mica més, agrair les famílies el seu suport i mostrar a les empreses que col·laboren amb nosaltres el què fem i com ho fem”. Apadis és una fundació i associació que posà en marxa l’any 1994 Imma Navarro que actua sense ànim de lucre per tal de promoure la integració educativa, social i laboral de les persones amb discapacitat en igualtat de drets i oportunitats. Un dels eixos principals és l’atenció a les famílies. Actualment ofereix atenció especial a 93 persones amb discapacitat intel·lectual i a més de 200 famílies.

L’entitat compta amb 54 voluntaris i un important equip de professionals.
Entre els projectes que desenvolupa hi ha el restaurant Gato Verde (inaugurat el 2014) i La Botigueta, el servei de respir familiar, el centre de tarda, un pis compartit, la inserció laboral a l’empresa ordinària, la formació per a familiars, l’assessorament jurídic.

Edicions locals