Jaume Arnella acostarà la cultura popular amb un documental

El cineasta granollerí Agustí Corominas dirigirà el treball sobre el romancer de Santa Eulàlia

Cultura

El romancer Jaume Arnella de Santa Eulàlia protagonitzarà el documental Jaume Arnella, el joglar, on quedi reflectida la seva trajectòria, les aportacions que ha fet a la cultura catalana i el treball de recerca del llenguatge més popular, seguint la tradició dels joglars, expressat en romanços i cançons. El documental reflectirà també la seva passió per comunicar-se amb la gent i tot aquest llegat cultural-popular català. 

“He vingut a explicar uns quants romanços. Aquesta és la meva feina, sense trampes, decorats o maquillatges", destaca Arnella. El documental, de 50 minuts de durada, es centrarà en la seva trajectòria com a autor, tot situant-la en els moments culturals i polítics més importants que el nostre país ha viscut en els últims anys com ara: el moviment folk, la transició política, la lluita per l'Estatut, entre d’altres.

El cineasta granollerí Agustí Corominas dirigirà el documental amb l’empresa Metròpoli Video i la gestió de l’Associació Cultural de Granollers. Per poder acabar de tirar-lo endavant, a principis de maig es va iniciar una campanya de micromecenatge a Verkami per aconseguir 12.000 euros, a partir d’aportacions que poden anar dels 25 als 500 euros. Queden 12 dies perquè es tanqui la campanya i ja han recaptat més de 10.400 euros.

Les aportacions les destinaran a finançar el rodatge del documental: equip i lloguer de càmeres, equip d'il·luminació i so, desplaçaments, adquirir drets de material d'arxiu i també en finançar la postproducció.

Es preveu que al juliol començaran els rodatges i al setembre es farà l’edició. Si tot va com ho tenen previst, el primer trimestre del 2016 ja es podrà veure el documental d’Arnella i també es farà entrega de les recompenses.  

Edicions locals