El projecte 'Alesplaces!' proposa una programació variada a l'espai públic, per a tots els públics

Hi participen serveis municipals, centres educatius, el Teatre Auditori, i entitats i col·lectius diversos

Societat

El projecte comunitari Alesplaces! proposa, per segon any, una programació d'activitats a l'espai públic entre el 29 de maig i el 15 de juliol, adreçada a infants, joves i també adults. L'objectiu és potenciar la plaça com a espai de trobada, convivència, cultura i creació. Alesplaces! va iniciar-se l'any 2012, impulsat des de Serveis Socials. Des de llavors, ha esdevingut un projecte transversal (hi participen diversos serveis municipals, com ara Cultura, Educació, Obres i Projectes;  així com entitats i col·lectius ciutadans), que impulsa diferents accions amb l'espai públic i la participació com a denominador comú.

El programa comença divendres (17 h), amb una activitat per a nens i nenes de 5 a 14 anys, que servirà per descobrir els horts socials del barri del Lledoner. Hi participen la UEC de Jardineria, La Magrana Vallesana (entitat que gestiona un dels horts), el Centre Obert Nord, Espais Verds, la Biblioteca Can Pedrals, el Banc de Llavors del VO i l'Escola Lledoner. Els participants faran diversos tallers: trasplantaran enciams, construiran i instal·laran casetes d'ocells i espantaocells i plantaran llavors procedents del Banc de Llavors del VO.

Més activitats

El dia 3 de juny (17 h) la Porxada serà l'escenari d'una gimcana al voltant de la història, la llegenda i la geologia de la plaça, organitzada per alumnes de 1r del Batxillerat científic de l'Escola Pia. L'activitat, adreçada a totes les edats,  clourà el treball interdisciplinari de llengua catalana i ciències de la terra i  medi ambient, basat en activitats de recerca sobre Granollers. Els alumnes han llegit el llibre Les ombres del tempsi han creat una petita història ambientada a la Porxada. El projecte s'explicarà en uns plafons que hi haurà aquell dia a la plaça.

El 5 de juny (17 h) a la plaça de Sant Miquel es faran els Racons de ciència, com l'any passat, organitzats per l' Escola Municipal del Treball. És una proposta per a nens i nenes de 5 a 10 anys, al voltant de la ciència, els experiments i l'astronomia.  

El 6 de juny (18.30 h), la cia. Los Herrerita i el grup de joves Ekilibris faran un taller de circ obert a la plaça de la Llibertat, i una masterclass de capoeira amb el grup de joves Va pra la. L'activitat l'organitza el Teatre Auditori i s'adreça a nois i noies de 8 a 18 anys.

Les activitats seguiran fins el 15 de juliol. S’ha organitzat una tarda de joc sota el títol Juga-te-la, una gimcana de jocs i activitats d’aigua, una descoberta de les places amb l’objectiu d’obtenir un diagnòstic sobre aquests espais, en un treball que lidera l'equip del projecte Alesplaces!.

També es projectarà un curt resultant d'un treball cinematogràfic fet amb el veïnat dels barris del Lledoner i l'Hostal,  en una activitat organitzada pel CAG (Comissió Audiovisual de Joves del Gra). 

En la seva intervenció de cloenda, l'alcalde en funcions, Josep Mayoral, va subratllar la importància de l'espai públic, "de tots i de totes; un espai que compartim, que fem nostre, per construir un discurs col·lectiu".
 
Per saber els detalls de totes les activitats, podeu consultar-ho aquí

Edicions locals