El granollerí Raúl Redón crea un joc de taula d’educació ambiental

El projecte ‘El bosc interactiu’ pretén conscienciar sobre la correcta gestió dels boscos mediterranis

Societat

“Es pot conscienciar a la gent de manera lúdica i educativa, de la importància que té la correcta gestió dels boscos del nostre territori”, explica Raúl Redón, de Granollers sobre el joc que ha creat El bosc interactiu. Es tracta d’un joc de taula fruit del projecte que va presentar a l’assignatura d’Empresa i iniciativa emprenedora, del Cicle Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural a l’escola Forestal Casa Xifra de Santa coloma de Farners. 

Una vegada presentat el projecte, el seu tutor, el va animar a presentar-se als premis de Sostenibilitat i innovació de Manlleu i va quedar en tercer lloc dels 17 projectes presentats.

“A partir d'aquí va passar de ser un projecte, a fer-se realitat, amb l'ajuda de l’il·lustrador Raül Salvatierra, de Lliçà d’Amunt, que va dissenyar les cartes, el taulell, etcètera”, explica Redón.

Per poder dur a terme aquest joc han creat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami on un cop aconseguits els 4.500 euros que necessiten, podrien aconseguir els objectius proposats per produir el joc. La distribució està prevista a mitjans de setembre i els enviaments seran per tot el territori espanyol

És un joc que va adreçat a va adreçat a famílies amb infants a partir de 8 anys perquè juguin plegats. "Els pares i mares poden resoldre els dubtes dels infants i alhora fan una activitat conjunta lúdica i educativa". Els jugadors han de ser capaços d’aconseguir beneficis lúdics o econòmics sense que les seves activitats acabin amb la salut del bosc. “La varietat d'activitats que es fan al bosc es veu reflectida a les cartes d'activitats com de bolets, acampada, pesca, herbes medicinals i la gestió conservadora es veu reflectida en altres com la depuradora, el control de Furtius, etc.”, detalla el seu creador. 

Edicions locals