L’essència del cinema mut en un llibre multidisciplinari

'Estrena’ es el nou llibre del col·lectiu Sincopat en què s’hi troba fotografia, literatura i música

Cultura

“La història que hem volgut explicar és molt simple i això ens permet jugar molt amb la forma”, explicava l’escriptora Alba Dalmau mentre presentava Estrena. Un llibre polièdric, del col·lectiu Sincopat, en què hi convergeixen la fotografia, la literatura i la música. 

Alba Dalmau i la fotògrafa Ares Molins, fundadores del Sincopat, van presentar el llibre divendres a la Biblioteca Roca Umbert. “Hem posat les imatges a sang, sense marges, com si fossin projectades al cine, hem jugat amb lletres blanques sobre fons negre i el llibre també té una estructura que recorda al cinema”, remarcava Ares Molins mentre desplegava el llibre que fa set metres i recorda un fotograma.

En aquesta ocasió també han comptat amb la música del pianista Albert Marquès per explicar una història d’amor i desenganys on el cinema mut n’és el protagonista.

Els protagonistes són dos dones i un home i cada text va acompanyat de tres fotografies. “Hem volgut fer personatges molt oberts perquè no es frustrin les expectatives de ningú”, deia Molins.

El col·lectiu Sincopat el van formar fa 5 anys i aquest llibre és el segon projecte que porten a terme plegades. El primer va ser un llibre, al 2010, sota el títol On només hi havia un far, on els contes sobre el silenci n’eren l’eix. “Ens saltem els llibres tradicionals i vam decidir crear aquest col·lectiu per poder tirar projectes en comú”, declarava l’escriptora Molins. 

Edicions locals