Pol acaba sisè el GP d'Itàlia i Aleix cau a la segona volta

El germà gran dels Espargaró, que havia fet el cinquè millor temps, va rebre una topada de Petrucci

Esports

No va ser un dels millors cap de setmana de competició pels germans Espargaró. Pol (Monster Yamaha Tech 3) va acabar al 6è lloc del GP d'Itàlia, i Aleix (Suzuki Ecstar) va abandonar a la segona volta després d'una topada que va fer-li l'italià Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing).

Pol Espargaró, que va sortir des de la desena posició, va aconseguir anar guanyant posicions fins al sisè lloc, però tot i el bon resultat final, el sabor va ser agredolç degut que el seu company d'equip, Bradley Smith va acabar al cinquè lloc. "Després de l'operació i de dues setmanes sense entrenaments, aquest va ser el millor resultat que podiem obtenir", va destacar després de la cursa Pol Epargaró. Tot i això, el pilot granollerí va admetre que "no és un increïble resultat ja que estem darrere del nostre company d'equip". De fet, a la classificació general de Moto GP, Pol Espargaró ocupa el 8è lloc amb 54 punts, mentre que Smith és 6è amb 57 punts.

El cap de setmana negatiu va ser per Aleix Espargaró que després d'arribar el dijous al circuit de Mugello amb l'alta mèdica, de la seva operació al dit polze de la mà dreta, i assolir el cinquè millor temps de la graella de sortida, va caure a al segona volta per un toc de Petrucci. "És una llàstima, Petrucci va cometre una errada i em va impedir continuar en cursa. Vaig lluitar amb el dolor tot el cap de setmana però ens va smeblar aconseguir uan bona posada a punt. també durant l'escalfament del matí -de la cursa- em vaig sentir més confiat amb menys dolor i tenia bones sensacions per la cursa", va dir Aleix Espargaró. El granollerí marxa del circuit italià sense puntuar i baixa a l'11è lloc amb 31 punts de Moto GP. 

La següent cursa del Campionat del Món serà el GP Monster Energy de Catalunya al circuit Barcelona-Catalunya del 12 al 14 de juny, que motiva especialment els geramns granollerins. "Hem de seguir treballant per a Montmeló, que és casa meva i és la propera cursa que tenim. Estic molt motivat d'arribar molt fort", va dir Pol Espargaró, mentre que Aleix Espargaró va admetre "anar a casa i sense cap dubte desitjo un bon resultat, no només per a mi, també per l'equip i la fàbrica que em recolza".

Edicions locals