Els granollerins Jaume Ginestà i Pere Puig, finalistes dels Premis MAC

Els finalistes, 10 de televisió i 5 de ràdio, hauran de presentar el seu projecte al Mercat Audiovisual de Catalunya

Cultura

Jaume Ginestà i Pere Puig, de Granollers, han estat dos dels 15 finalistes dels Premis MAC que dimecres hauran d’exposar el seu projecte de televisió o ràdio al Mercat Audiovisual de Catalunya, que tindrà lloc a Roca Umbert. En total, hi ha 10 finalistes de televisió, dels 66 presentats, i 5 de ràdio, dels 19 participants.

Ginestà va presentar el projecte televisiu Camins de ferro, on el fil conductor és una via de tren. A cada una d'aquestes vies, s'identificaran dos o tres emplaçaments amb un caràcter emblemàtic, ja siguin estacions, ponts, túnels o alguna altra infraestructura. El presentador visitarà aquests emplaçaments per parlar amb alguna persona que hi tingui algun tipus de relació.

Puig, amb el treball Juguem a plaça presenta un concurs de televisió que té lloc en places emblemàtiques de poblacions mitjanes i grans d’arreu de Catalunya (la Porxada de Granollers, la plaça del monestir de Sant Cugat del Vallès, la plaça de la independència de Girona, etc.).

Els altres vuit finalistes de tele són Comensals d’Aitor Aguirre, Tàpers d’Anaïs Llacer, Vet aquí la ciència! de Gemma Adell, L’altra feina d’Arnau Romaní, mART de Núria Jar, Que què tenim? d’Adán Bonet, Buscadors de tresors de Clara Tena i Superalvaro de Vicky Marcó. 

Pel que fa a la convocatòria pública per a la presentació de projectes de programes de ràdio, els 5 finalistes han estat: Aire d’Esther Roca, Les millors ocasions de Marc Farràs,  Corresponsals d’història de Sergi Camps, Gastrologia. La ràdio al dente de Sara Pardo i Vol 714 a Sidney de Lluís Vilaró i Elisabet Solsona
. 

Les presentacions de televisió seran a les 11 hores a l’Espai 1 i les de ràdio a les 16 hores, al mateix espai. Un cop acabades les presentacions, de 15 minuts de durada, el jurat deliberarà i decidirà els projectes guanyadors: 5 de televisió, que obtindran una retribució de 6.000 € cadascun i 3 de ràdio, que rebran 1.000 € cadascun, destinats a la producció dels seus respectius pilots.

Edicions locals