L'EcoGra es professionalitza i amplia espais i activitats

L'associació Comerç de Dalt organitza la sisena edició de la fira amb una seixantena d'expositors de productes ecològics i teràpies naturals

Economia

Com ja és propi de cada primer cap de setmana de juny, els propers dies 5, 6 i 7 de juny Granollers viurà a ple carrer una nova edició -la sisena- de la fira naturalista EcoGra, amb l'objectiu renovat d'acostar a la ciutadania una àmplia gamma de productes ecològics, teràpies alternatives, propostes alimentàries, artesanals i de restauració i activitats naturalistes diverses, que pretenen sensibilitzar la ciutadania en favor d'una vida més sostenible. Enguany la fira, totalment consolidada, s'ha consolidat i s'amplia amb més entitats involucrades i un nou espai de tallers.

Organitzada per l'associació Granollers Comerç de Dalt i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Granollers, la fira s'obrirà el divendres a les 17 h, i, fins que es tanqui el diumenge a les 21 h, presentarà l'oferta d'una seixantena d'expositors, en un espai urbà de 3.000 metres quadrats, al tram del carrer Joan Prim entre els carrers Torras i Bages i Ramon Llull.

Amb un caire marcadament lúdic, al recinte s'hi podran trobar des de productes alimentaris, cosmètics i de la llar, fins a roba ecològica i teràpies naturals, passant per tallers de danses (salsa, zumba, bollywood, etc.), tècniques de meditació i relaxació (ioga, taitxí...), establiments de restauració, així com jocs i activitats perquè els infants i els seus pares descobreixin com es pot jugar amb joguines ecològiques o com es pot reduir el consum energètic a la llar.

Es tracta d'una oferta diversificada d'empreses, comerços i serveis públics de la mateixa ciutat de Granollers, de la resta del Vallès Oriental i de la resta de Catalunya, en tres procedències molt igualades. També hi haurà activitats ambientals organitzades per la delegació al Vallès Oriental del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona, l'Ajuntament de Granollers i la Diputació de Barcelona.

Nou espai de tallers
La fira -d'accés gratuït per al públic- s'estructura en l'oferta dels expositors i les activitats que ells organitzen en tres grans espais d'activitat: l'escenari, l'espai infantil i l'espai de tallers, que és una novetat d'aquest any. "Cada espai tindrà la seva programació en funcionament de manera simultània, amb l'objectiu que sigui una fira molt dinàmica", explica la directora d'Ecogrà, Rosa Llobet.

En aquesta sisena edició, EcoGra experimenta "la plena consolidació i un creixement en qualitat", com remarca la seva directora, que constata que "hem hagut de dir que no a peticions d'expositors per la voluntat d'aconseguir una diversificació de producte, sempre dins del camp ecològic i natural, en el que vol continuar sent una fira petita, que cuida el detall". Una fira de carrer "que no és tècnica sinó que s'adreça al públic general" i que ja té "un públic consolidat, que l'espera", remarca Rosa Llobet.

Des de l'associació Granollers Comerç de Dalt es constata que la realització de la fira Ecogrà a la part nord de la ciutat ha consolidat a la zona "un creixement i una certa especialització en centres de teràpies alternatives, medecina natural i en comerç ecològic en general", amb l'obertura de diversos establiments durant l'últim any, tal com fa notar Isaac Gómez, gerent de Granollers Comerç de Dalt i de la fira Ecogrà. Gómez coordina l'equip que s'encarrega del muntatge i de la promoció del certamen, que aquest any "s'ha reforçat amb l'objectiu de captar públic nou de fora de la ciutat".

Programació diversa
Els diferents tallers es realitzaran en carpes diàfanes d'uns 50 metres quadrats, que acolliran activitats per a la cura personal com ara exercicis de pilates, taitxí, ioga o mantres, entre d'altres. A l'escenari central hi destaca la conferència que hi farà el divendres a la tarda el psicòleg i escriptor Xavier Guix, sobre La Programació neurolingüística (PNL) com a metodologia per a l'autoconeixement. També s'hi faran exhibicions i tallers de salsa, zumba, pilates, bollywood o activitats per a infants, com el taller Amb la casa sí que s'hi juga, organitzat pel Col·legi d'Aparelladors. Amb tot, el gruix de les activitats per als més menuts tindran lloc a l'espai infantil, on podran refrescar-se amb bicis generadores d'energia o fer tallers sobre compra i alimentació saludable. A la guarderia hi haurà activitats manuals per a infants des d'un any, que podran jugar amb joguines que es poden fer a casa.
L'escenari també serà l'espai on dissabte, a les 20 h, s'hi podrà veure en pantalla gegant la final de la Champions de futbol, entre el Barça i la Juventus de Torí.

Restauració per a 200 persones
Una altra de les novetats d'EcoGra d'aquest any serà la nova configuració de l'espai de menjador, amb capacitat per a unes 200 persones, que serà com una gran terrassa protegida del sol, sostinguda per una estructura metàl·lica. Un espai amb una decoració més cuidada, que estarà preparat per a poder-hi rebre les persones que hi vulguin fer un suc, un beure, una tapa o qualsevol àpat.
Des d'EcoGra i Granollers Comerç de Dalt destaquen la consolidació i l'arrelament de la fira. "La nostra és una fira singular, feta especialment per ser aquí, que aconsegueix la col·laboració del conjunt de les botigues de la zona, que aquests dies també intenten estar ben apunt i treballar especialment la seva faceta més ecològica", conclou la seva directora, Rosa Llobet.

Talls de circulació per la fira
La celebració de la fira Ecogrà obligarà a tallar la circulació de vehicles pel tram del carrer Joan Prim comprès entre els carrers de Torras i Bages/Josep Irla i el de Ramon Llull/Francesc Ribas, a partir de divendres 5 de juny a les 8 h i fins a les 07.30 h de dilluns 9 de juny.
També quedarà tallada la sortida al carrer Joan Prim des del carrer de la Unió i la travessia Tarafa queda sense accés des del Joan Prim.
És previst que l'eix de circulació de vehicles format pels carrers Minetes/València quedi obert al trànsit habitualment. Només en situacions de molta afluència de públic la Policia Local podria decidir el seu tancament de manera provisional.

Edicions locals