El Museu de Ciències Naturals celebra el tercer Dia de les Papallones

S’han organitzat una vintena de sortides guiades i un ampli programa d’activitats

Societat

Per tercer any consecutiu, el Museu de Ciències Naturals de Granollers a través de la Catalan Butterflay Monitoring Scheme (CBMS), la xarxa catalana de seguiment de papallones coordinada des del museu, i la Societat Catalana de Lepidopterologia, organitzen el Dia de les Papallones amb l'objectiu de donar a conèixer el món dels ropalòcers, les papallones diürnes, i, sobretot, la tasca dels col·laboradors voluntaris del CBMS. 

El 3r Dia de les Papallones ofereix un ampli programa d'activitats en què hi participen diferents entitats i institucions. Una vintena de sortides guiades per especialistes locals a diversos punts de Catalunya centren una programació prevista, en la seva major part, pel mes de juny.

Al Vallès Oriental se'n faran quatre: a Sant Pere de Vilamajor el 6 de juny, al Puiggraciós, el 13, a Tagamanent el dia 14 i a Sant Celoni el dia 21.

La resta de propostes que s'ofereixen són exposicions, xerrades, tallers familiars i didàctics, sortides fotogràfiques i mostres de publicacions, a diversos indrets com ara Planoles, Banyoles, Argentona, Collserola, Sant Llorenç Savall i Godall.

El 3r Dia de les Papallones compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el patrocini d’Antoni Jonch Cooperació. Hi col·laboren també 10 parcs naturals, 9 ajuntaments, 5 museus i més de 20 diverses entitats públiques o culturals.

Edicions locals