Carles Hac Mor aporta una visió antiacadèmica de la història de l’art

El Museu inaugura avui una exposició que fa un recorregut crític des del Romanticisme fins a l’actualitat

Cultura

“Aquest tractat, que és antiacadèmic i per tant no predica gens ex cathedra, ve a ser una ullada ultraràpida i paraparèmica a la història de l'art des del Romanticisme fins a l'actualitat, és a dir, fins al Fracassart”. Així defineixen els protagonistes de l’exposició Fracassart: de la no-mort de l’art, l’eix principal de la nova exposició del Museu de Granollers

Una exposició que s’inaugura avui (20 h) i que també comptarà amb el llibre i l’audiovisual del projecte. Es tracta d’un treball de Carles Hac Mor, amb imatges de Vicenç Viaplana i un audiovisual fet conjuntament amb Ester Xargay.

Aquesta exposició i assaig és alhora una reivindicació per conèixer o reconèixer, a través de la mirada de Carles Hac Mo, una història de l'art contemporani.

El Fracassart es presenta com un moviment continu artístic que, tot i que guanya adeptes de manera constant, esdevé una forma d'insubmissió aferrada al fracàs.

L'exposició es podrà visitar fins al 6 de setembre.

Una hora abans de l’inauguració, a les 19 hores, el Museu oferirà una visita comentada a l'exposició Jordi Benito. Idees com a imatges / Documents com a obres d'art, de la mà de Vicenç Altaió, curador de la mostra.L'exposició, que reconstrueix la biografia i la llegenda artística de Jordi Benito (Granollers,1951- Barcelona, 2008) és també un relat il·lustrat de l'època, dels artistes conceptuals, del paper dels espais alternatius i de les transgressions als primers espais museogràfics catalans i internacionals, així com de les idees polítiques i estètiques d'un dels artistes més radicals de la història de l'art.

La mostra es pot veure al museu fins al 27 de setembre.

Edicions locals