L’Obert x Vacances ofereix 25 propostes per aquest estiu

Música, dansa, poesia, foc, teatre i cinema ompliran els espais de Roca Umbert

Cultura

Del 12 de juny al 18 de juliol, el calendari de propostes culturals de Roca Umbert, emmarcades dins de la 8a edició d’Obert x Vacances, oferirà 25 activitats, algunes d’elles de la mà de les entitats residents a la fàbrica com els Diables, Big Potters Swing o Edicions Terrícola. 

Els Diables encetaran aquesta programació, el 12 de juny, amb una conferència, a càrrec del divulgador científic Marc Boada, emmarcada dins del 30è aniversari de l’entitat. El següent dia se celebrarà la Diada dels Diables on es pintarà la façana del local de la colla i es farà un correfoc i un concert per cloure la jornada.

L’art es manifestarà a l’exposició de 13 artistes residents on es mostraran obres en procés de creació que pertanyen a diferents sèries de treball. “Hi ha una diversitat d’estètiques molt diverses i ens semblava molt interessant compartir-ho", explica Mercè Alsina, comissària de l'exposició. La inauguració serà el 18 de juny a les 20 hores.

La música també hi serà present amb diversitats d’estils. La primera actuació musical serà una mostra dels tallers de percussió de la Troca i actuació del grup Cinc vents fan vendaval (19 de juny). El 20 de juny hi haurà concert de pop indeoendent amb Catástrofe Club. Daniel Higiénico i el Sobrino del Diablo actuaran plegats el 27 de juny, Feliu Ventura homenatjarà a Ovidi Montllor el 2 de juliol i Carles Belda farà ballar a tothom al so de rumba el 9 de juliol. També hi haurà concert de rock fusió amb Brutus (4 de juliol), música amb la PG Band 3 (11 de juliol) i una Jam Session (16 de juliol), tots tres concerts organitzats pel bar l’Olla.

L’Orquestra Africana de Barcelona actuarà a Roca Umbert el 25 de juny posant de manifest la cultura africana, cada cop més arrelada a la ciutat. També es projectaran pel·lícules africanes cada dijous, des del 25 de juny al 16 de juliol.

En l’àmbit literari se’n destaca el recital literari (19 de juny) d’autors granollerins: Joan Gener, Santi Montagud i Esteve Plantada. “Malgrat ser de dècades diferents pensem bastant igual”, destaca Montagud. També es farà una marató de contes per a adults per recordar l’Ovidi Montllor i les inscripcions estan obertes (amas@ajuntament.granollers.cat). Dins del món de les lletres, poetes de l’Editorial Terrícola també oferiran un recital (3 de juliol).

La Tèrmica acollirà la representació teatral 581 mapes de Juan Mayorga (2 de juliol) i la visita teatralitzada a càrrec del col·lectiu Continuïtat Granollers (17 de juliol).

Pel que fa a la dansa, l’entitat Liant la Troca estrenarà nova producció El violinista en el tejado de zinc y el increïble hombre menguante matan a un ruiseñor llamado deseo, el 10 de juliol, i la Revetlla de música swing amb el grup Hop’s Trio tancarà l’edició d’enguany. "300.000 persones passen a Roca Umbert durant un any i moltes d'elles despleguen la seva creativitat i busquen l'espai per fer-ho. Qui ha posat les bases perquè això sigui possible és la Teresa Llobet", concloïa Josep Mayoral, alcalde en funcions de Granollers. 

Edicions locals