Pere Puig i Jaume Ginestà, de Granollers, entre els guanyadors dels Premis MAC

El jurat va seleccionar 7 projectes, entre els quals 5 eren de televisió i 2 de ràdio

Cultura

Els granollerins Pere Puig i Jaume Ginestà van ser guanyadors dels Premis MAC que es van entregar dimecres al Mercat Audiovisual de Catalunya, celebrat a Roca Umbert. En total, es van entregar 5 premis de televisió, valorats en 6.000 euros cadascun, i 2 de ràdio per un valor de 1.000 euros. 

Pere Puig va presentar el programa Juguem a plaça, un concurs de televisió que té lloc en places emblemàtiques de poblacions mitjanes i grans d’arreu de Catalunya (la Porxada de Granollers, la plaça del monestir de Sant Cugat del Vallès, la plaça de la independència de Girona, etc.).

D'altra banda, Jaume Ginestà també va ser premiat a la categoria de televisió amb el  projecte Camins de ferro, on el fil conductor és una via de tren. A cada una d'aquestes vies, s'identifiquen dos o tres emplaçaments amb un caràcter emblemàtic, ja siguin estacions, ponts, túnels o alguna altra infraestructura. 

Els altres 3 guanyadors de televisió van ser Gemma Adell amb el treball Vet aquí la ciència! que de manera didàctica s'explica la ciència; Adán Bonet amb el projecte Que què tenim? en què es promociona el territori i es fomenta la producció audiovisual, i Núria Jart amb mART, que ofereix una visió lúdica d'espais museístics. 

Pel que fa als treballs de ràdio se'n van premiar dos: Aire d'Esther Roca, per ser un projecte cultural i innovador, que experimenta un nou llenguatge radiofònic i que posa en valor el fet creatiu i Corresponsals d'història de Sergi Camps per ser una aposta radiofònica que combina divulgació i entreteniment amb el rigor històric.

El jurat estava integrat per tres representants del Departament de Programes de TVC (Miquel Garcia Horcajo, Lluís Cuevas Huguet i Maria Pinell Plius), tres representants de l’àrea de Continguts de la Xarxa (Joan Foguet Ferrer, Toni Miedes Pérez i Jordi Sacristan Tasias), més un representant del Mercat Audiovisual de Catalunya (Josep Maria Codina Roca).

Els premis van estar lliurats per Lluís Cuevas, en representació de TV3 i Francesc Pena, en representació de La Xarxa. 
Edicions locals