L'EcoGra podria canviar de dates per evitar la calor

Les altes temperatures van influir en concentrar les visites a partir de les 18 h

Economia

La fira Ecogrà de Granollers va tancar diumenge la sisena edició amb un balanç positiu de les novetats incorporades, com ara els espais de tallers i les millores a la terrassa-restaurant. Amb tot, l'organització es planteja la possibilitat de fer una adaptació d'horaris o un canvi de dates, amb l'objectiu d'evitar els efectes perjudicials pel que fa a l'assistència que ha causat la intensa calor registrada, en un certamen que es fa a l'aire lliure.

Les altes temperatures del cap de setmana passat (del 5 al 7 de juny), que van arribar a superar els 35 graus, van perjudicar per segon any consecutiu l'afluència de públic a la fira, que no s'hi bolcava plenament fins a partir de les sis de la tarda, quan el sol començava a perdre intensitat.

Això fa que els seus organitzadors, l'associació Granollers Comerç de Dalt, per a les properes edicions es plantegin la possibilitat d'introduir canvis en els horaris -com el tancament de la fira al migdia- o fins i tot traslladar-la a unes altres dates més primaverals o de la tardor. "Són possibilitats que ens hem de plantejar, perquè la calor condiciona molt una fira com aquesta que es fa a l'aire lliure i hem de mirar que no ens afecti tant i afavorir així l'assistència del públic", explica la directora d'Ecogrà, Rosa Llobet.

El gerent de la fira i de l'associació Granollers Comerç de Dalt, Isaac Gómez, assegura que "la fira funciona molt bé les estones que s'hi està bé" i sosté que la "calor exagerada" que han patit en les dues darreres edicions "limita els horaris reals de la fira i les activitats que s'hi puguin fer", motiu pel qual "cal valorar un possible canvi de dates". Així ho han verbalitzat part dels seixanta expositors que han presentat una àmplia gamma de productes ecològics, teràpies alternatives, propostes alimentàries, artesanals i de restauració i activitats naturalistes diverses en un espai urbà de 3.000 m², ubicat al tram del carrer Joan Prim entre els carrers Torras i Bages i Ramon Llull.

Esquivant la calorada, la fira va tenir entre els moments de més afluència i participació la desfilada de moda índia organitzada el diumenge a la tarda o la transmissió en pantalla gegant de la final de Champions entre el Barça i la Juve, que va ser seguida per centenars de persones en les cadires de davant de l'escenari i des de les taules de la terrassa-restaurant. A primera hora del matí, encara amb una certa fresca, també es van poder veure escenes singulars com les d'un bon nombre de persones estirades al terra fent ioga. Els establiments de restauració van tenir molta demanda.
Més enllà de les incidències del temps, el balanç de la fira és molt positiu, amb el conjunt d'expositors amb ganes de potenciar-la. "La fira es consolida any rere any per la implicació de la gent i de persones de diferents àmbits del món de l'ecologia que volen col·laborar-hi, perquè vagi creixent en qualitat d'activitats programades i de sectors presents, però no en dimensions", explica Rosa Llobet.

Una altra de les repercussions de la fira és la bona sintonia amb el conjunt dels establiments de la zona. "La fira fa molt de bé al comerç del barri, que s'hi sent molt compromès i que hi reforça la seva participació", explica el gerent de Granollers Comerç de Dalt. 

Amb l'objectiu d'acostar a la ciutadania productes i activitats que pretenen sensibilitzar la ciutadania en favor d'una vida més sostenible i harmònica amb la natura, Ecogrà va presentar l'oferta d'una seixantena d'expositors, amb un caire marcadament lúdic. Al recinte s'hi podien trobar des de productes alimentaris, cosmètics i de la llar, fins a roba ecològica i teràpies naturals, passant per tallers de danses (salsa, zumba, bollywood, etc.), tècniques de meditació i relaxació (ioga, taitxí...), establiments de restauració, així com jocs i activitats perquè els infants i els seus pares descobrissin com es pot jugar amb joguines ecològiques o com es pot reduir el consum energètic a la llar.

Edicions locals