L’art en record a Paco Merino

S’han obert les inscripcions de la 10a edició del premi de pintura

Cultura

El premi de pintura Paco Merino arriba a la 10a edició obrint nova convocatòria i mantenint el mateix objectiu: recordar la figura de Paco Merino, artista autodidacte que va morir el 2004, i fomentar l’experimentació, la innovació i la reflexió artística. 

El premi, dotat en 2.000 euros, està obert a majors de 18 anys i els treballs poden enviar-se per correu electrònic fins al 27 de setembre. Després de la selecció prèvia es comunicarà als autors l’acceptació de la seva obra i hauran d’enviar-la a la llibreria La Gralla abans del 26 d’octubre. Del 10 de novembre al 12 de desembre, les obres estaran exposades a la llibreria i el dia de la inauguració se’n dirà el guanyador.

Al llarg de les 9 edicions, l’associació Grup Pro Art Paco Merino, ha rebut 733 obres de diferents poblacions i ciutats europees. L’organització valora molt positivament la rebuda del premi més enllà de la ciutat.

El jurat està format per l’artista interdisciplinari Jordi Aligué, l’artista i professora de batxillerat artístic a l’IES Celestí Bellera  Anna Estany, l’artista plàstic Lluís Estopiñán, la tècnica del Museu de Granollers Glòria Fusté i el pintor Pere Salinas.

El Grup Pro Art Paco Merino es va constituir a finals del 2002, quan alguns amics del pintor van pensar que la qualitat i el volum de la seva obra mereixien la conservació i la difusió. El premi vol contribuir a augmentar el prestigi i la bona tradició que hi ha a Granollers i a la comarca pel que fa a les arts plàstiques, i, en especial, a encoratjar l’esperit artístic que representava Paco Merino.

Edicions locals