Teresa Forcades aposta per una confluència majoritària d'esquerres i popular

Prop de 200 persones assisteixen a l'acte de presentació del Procés Constituent

Política

La sala d'actes de l'Institut Antoni Cumella va acollir divendres al vespre l'acte de presentació de Procés Constituent per part de Teresa Forcades, una de les promotores d'aquest moviment polític i social que es va posar en marxa l'any 2013.  

Aquest proper diumenge, el Procés Constituent es juga en la distància curta d'una assemblea general extraordinària bona part del seu futur. Una de les promotores d'aquest moviment social, Teresa Forcades, fins fa uns dies monja benedictina, ara en situació d'exclaustració durant tres anys, ha presentat les seves propostes i el seu llibre de ruta avui divendres al vespre a la sala d'actes de l'Institut Antoni Cumella de Granollers. Unes 200s persones han seguit amb interès (l'acte s'ha perllongat gairebé dues hores). 

Forcades ha explicat com veu ella totes les qüestions polítiques relacionades amb un procés que, en el seu cas, la vincula directament amb el moviment popular i d'esquerres del Procés Constituent, que haurà de decidir aquest diumenge dia 14, si va amb el grup de la CUP o si per contra, com vol ella, decideix apostar per una àmplia confluència de forces polítiques, entre les quals Iniciativa per Catalunya, Podem, CUP i  Esquerra Unida i Alternativa. En aquest  cas, Forcades s'ha mostrat decidida, com ja és sabut, a postular-se com a candidata de cara a les eleccions del 27-S i així ho ha repetit a Granollers.

Crítica amb el poder actual i decidida a fer bandera de la justícia social tot recordant el que ha significat i significa el moviment social i popular del 15M, Teresa Forcades ha denunciat el fet que "un 1% de la població mundial pugui tenir el 2016 més riquesa que el 99% restant". En aquest sentit ha fet clares referències a "la necessitat de trencar amb determinades polítiques neoliberals i portar a terme polítiques de justícia social en favor dels més desfavorits". Acabar amb el sistema capitalista i establir nous criteris de justícia social des dels moviments d'esquerres i populars, són altres punts considerats importants i vitals per a la representant del Procés Constituent.

Partidària de la indepèndencia, Forcades ha explicat també el procés que ha seguit ella a nivell personal per arribar fins on ha arribat. Diumenge, l'assemblea del Procés Constituent deterninarà si la Teresa Forcades es postula o no com a candidata d'un moviment que ha de concretar encara el camí a seguir.

Edicions locals