L’Hospital reconeixerà cada any a persones i entitats

Favorable acollida d’aquesta nova iniciativa per part dels treballadors

Societat

L’Hospital General de Granollers homenatjarà cada any a persones i entitats que, d’una manera u altra, hagin treballat en favor d’aquest centre sanitari de la ciutat al llarg dels més de 90 anys de la història més recent de l’entitat. L’acord d’aquesta iniciativa va ser aprovada per part del Patronat de la Fundació Privada Hospital Asil en data 25 de març i la primera edició va tenir lloc aquest dijous passat al vespre amb l’assistència de més de 250 persones. 

El gerent Rafael Lledó recordà que “aquests primers guardons neixen amb la voluntat de perdurar en el temps i que any rere any es reconegui a diferents persones que, amb la seva excel·lència professional i el compromís amb el nostre Hospital, s’hagin convertit en un model i exemple per a tots nosaltres”.
 
Com es va poder comprovar, hi ha tres tipus de distincions: Les Pedres de l’Hospital en reconeixement pòstum a dues persones  cabdals en els inicis de l’Hospital modern), les Medalles d’Or per a dues persones que han creat estructura moderna en l’Hospital i les Mans de l’Hospital per aquelles entitats o associacions que han ajudat i donat suport al centre.
 
A títol pòstum van rebre el guardó corresponent els familiars del Doctor Josep Maria Reixach i Pujol (1917-2007, metge ginecòleg), i de Daniel Pérez Berrueco (1913-1998, infermer).
 
Les Medalles d’or van ser pel Dr. Josep Maria Campos Tàrrech (1941-2015, metge cirurgià) i per Agustí Trullà Galobardes (economista, gerent de l’Hospital de l’any 1976 a l’any 1987).
 
I la distinció Les Mans de l’Hospital va correspondre a la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat-Vedruna, present a Granollers des de l’any 1885. Van començar tenint cura de les persones malaltes i dels infants, i actualment la seva tasca és present a la residència de la gent gran i al Servei Religiós de l’Hospital.
 
El lliurament de les distincions es va fer dins la celebració dels actes Caminant cap al centenari: més de 90 anys cuidant de tu, una efemèride que es complirà d’aquí vuit anys, ja que l’Hospital modern va ser inaugurat el 25 de juliol de 1923. L’acte comptà amb l’activa  participació de personal del centre i de les persones distingides, cas dels familiars de Daniel Pérez, que van oferir una entusiasta i encertadíssima actuació musical.
 
Els premis del concurs de fotografia van ser guanyats per l’Associació de Voluntaris (apartat vivències emocionals), Montserrat Tura (foto artística), i Raúl Blanco (fotos divertides). Un altre aspecte a destacar és la presentació del llibre Vivències, un recull de 26 històries d’extreballadors i treballadors del centre: Dr. Juan José Arén, Dra. Mariana Bernet, Dr. Quim Bosch, Jaume Bros, Dra. Antoni Capdevila, Lali Guix, Dr. Javier Carballí, Dr. Arturo Herrero, Juan Maria Monsalve, Hna. Inma Pernia, Teresa Riera, Gna. Dolors Sitjes, Dr. Alejandro Yunta, Dra. Blanca Otero... Cada història va acompanyada d’un recull de fotografies, totes elles relacionades amb les activitats de l’Hospital.
 
Cal destacar tanmateix la celebració, durant tota la jornada commemorativa, de la IIa  Marató Científica per a professionals sobre el tema “Satisfacció d’usuaris i professionals”, la qual comptà amb 52 comunicacions, i la presentació del vídeo Les persones de l’Hospital.
 
L’alcalde i president del Patronat de la Fundació de l’Hospital, Josep Mayoral, tancà l’acte tot recordant la importància que té l’Hospital –hi passen per ell un 1.000.000 de persones cada any. “Tenim la gran sort de comptar amb un centre de referència que conviu amb la comunitat d’una manera directa i, a més a més, forma part d’ella”, va dir Mayoral.

Edicions locals