Josep Mayoral serà reelegit alcalde per tercer cop consecutiu

Crida-CUP renunciarà a la insígnia institucional perquè ho considera una despesa supèrflua

Política

Aquest dissabte (12 h) es constituirà el nou consistori granollerí, amb els 25 regidors sorgits de les eleccions del 24 de maig, repartits en sis grups municipals (un més que en el darrer mandat): PSC (13), CiU (4), ERC-Acció Granollers (3), Ciutadans (2), Crida per Granollers-CUP (2), i PP (1). Davant la clara majoria socialista, durant aquests dies l’alcalde en funcions, Josep Mayoral, ha seguit gairebé amb total normalitat el dia a dia municipal, i ha tingut temps suficient per preparar l’acte de constitució del nou Ajuntament.

Una de les primeres qüestions formals que s’ha solucionat aquests dies  ha estat la relativa a l’espai físic que ocuparan els regidors a l’hemicicle municipal: a l’esquerra del públic els primers dos llocs estaran  ocupats pels dos regidors de la Crida per Granollers-CUP, els quals tindran a la seva esquerra els tres regidors d’ERC-Acció Granollers. Per la seva part, aquests tindran  a l’esquerra uns quants representants del PSC.  La part dreta de l’hemicicle estarà ocupada per la resta d’integrants dels socialistes (Mayoral tindrà a la seva dreta l’Alba Barnusell i a la seva esquerra, Jordi Terrades), pels quatre regidors de CiU, els dos de Ciutadans i l’únic del PP.
La situació que ocuparan ja aquest mateix dissabte és el resultat de l’acord al qual van arribar per unanimitat fa uns dies en la primera reunió dels caps de llista celebrada a la sala de Govern de l’Ajuntament amb la presència de Josep Mayoral, Àlex Sastre, Pep Mur, Enric Meseguer, Maria Oliver i José Maria Moya. 

La CUP renuncia a la insígnia
Com sempre, el ritual inclou la formació de la mesa d’edat, que formaran Josep Mayoral (60 anys) i Sílvia Rodríguez (24), tots dos del PSC. La secretària Maria Àngels Badia serà l’encarregada d’establir i garantir el procés de votació. Una vegada efectuada la votació –que en principi no presentarà sorpreses–, Mayoral podrà prendre possessió del ceptre d’alcalde de la ciutat. Els regidors a l’hora de l’acceptació del càrrec ho podran fer a través de la promesa, el jurament o per imperatiu legal. Dels 25 regidors, 15 formen part per primera vegada de l’Ajuntament en relació a les eleccions de 2011.
És prevista la intervenció dels sis caps de llista i l’entrega per part de l’alcalde als nous regidors de la insígnia de la ciutat que els acredita com a nous representants municipals. Maria Oliver, de la Crida-CUP, però, ja ha anunciat que “renunciarem a la insígnia en considerar que es tracta d’una despesa que es podria estalviar”.
Davant que la sala de plens resti petita per seguir la sessió, els responsables de protocol han previst condicionar amb pantalles de televisió la sala de la Comissió de Govern  i la zona d’entrada del vestíbul.

Edicions locals