Els militants vallesans d'UDC voten majoritàriament pel 'no' a la pregunta sobre el procés

Un 74,6% dels vots van ser negatius i un 22% positius, mentre que el 'sí' aconseguia un 50% dels suports a nivell nacional

Política

Un 74,6% dels militants d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) del Vallès Oriental que aquest diumenge van anar a votar a la seu del partit a la plaça de les Olles de Granollers ho van fer per al no a la pregunta plantejada per la direcció. Un 22,2% van ser vots afirmatius i a l'entorn d'un 1,5% de blancs i també de nuls.

Així, el Vallès Oriental ha rebutjat rotundament la pregunta, que els militants d'Unió consideraven poc clara. El resultat general a nivell nacional ha estat menys evident i ha suposat una ajustada victòria del sí, amb un suport del 50,9%, mentre que els crítics amb la pregunta sobre el procés han sumat el 46,19%.

El regidor d'Unió de Granollers, Oriol Vila, el considerava "un gran resultat", tenint en compte que els crítics amb la pregunta no han disposat "del llistat del cens ni de l'ajut de l'aparell".

Vila considera que davant un resultat amb "la meitat d'Unió que diu independentisme i l'altra meitat diu procés, no s'ha de perdre ni un minut en incorporar-nos al full de ruta", diu.

Edicions locals