El GP de Catalunya de Motociclisme registra la millor dada d'assistència des de 2008

En Moto GP guanya Jorge Lorenzo, en Moto 2 Johann Zarco i en Moto 3 Danny Kent

Esports

L'assistència al GP Monster Energy Catalunya recupera espectadors i situa les xifres d'assistència d'abans de l'inici de la crisi econòmica, el 2008. En la jornada de diumenge, amb la disputa de les tres curses, va registrar uns 97.200 aficionats al Circuit Barcelona-Catalunya i en el global dels tres dies, uns 176.027. Les dades, facilitades pel circuit català, situen l'assistència de 2015 com el millor registre des de 2008.

Les previsions del director del Circuit Barcelona-Catalunya, Salvador Servià, que va fer durant la presentació de la cursa del dimarts passat, es van complir. D'aquesta manera el nombre d'espectadors es va incrementar i es va situar al voltant dels 100.000 aficionats. De fet, a partir de l'any 2008 les dades d'assistència pel Campionat del Món de Motociclisme van anar baixant any rere any fins tocar fons al 2012 amb 79.351 espectadors el dia de la cursa i un total de 141.451.

A partir d'aleshores, s'ha anat remuntant la situació amb increments moderats fins a la recuperació de 2015. Part d'aquesta recuperació es dóna degut a l'increment de les vendes d'entrades a l'estranger, tal i com va passar aquest any amb la Formula 1.

Jorge Lorenzo domina en Moto GP
Els 97.200 espectadors que van ser el diumenge al circuit de Montmeló van veure el domini del pilot balear, Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha Moto GP), en la categoria reina de Moto GP. Lorenzo va tornar a vèncer de principi a fi amb l'única oposició del seu company al Movistar Yamaha MotoGP Valentino Rossi, de qui el separa ja només un punt al mundial. Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) ha completat el podi, el primer per a ell aquesta temporada. Pel que fa els germans Espargaró van caure. Aleix Espargaró, que va assolir la pole el dissabte, ho va fer quan anava quart a cinc voltes del final; i Pol Espargaró quan anava cinquè a la volta quatre.

En Moto 2, Johann Zarco (Ajo Motorsport) va completar un cap de setmana perfecte amb el millor temps el divendres, 'pole' de rècord dissabte i victòria diumenge. El francès es va imposar per davant de l'Àlex Rins (Páginas Amarillas HP 40) i Tito Rabat (EG 0,0 Marc VDS).

En Moto 3, es va viure una carrera apassionant amb la victòria final de Danny Kent (Leopard Racing). L'italià Enea Bastianini (Gresini Racing Team) i l'espanyol Efrén Vázquez (Leopard Racing) han completat el podi.

Edicions locals