Marçal Itarte representarà Granollers a Hiroshima

El jove de 25 anys serà a la conferència internacional de joves per la pau a l’agost

Societat

Marçal Itarte, de 25 anys, ha estat el guanyador de la beca que va convocar l'Ajuntament de Granollers per representar la ciutat en una trobada internacional de joves per la pau, que tindrà lloc entre el 4 i el 14 d'agost a Hiroshima (Japó), en motiu del 70è aniversari del bombardeig. 

El jove granollerí va estudiar Educació Social i posteriorment ha realitzat postgraus sobre cultura per la pau. Va fer un voluntariat a l’Índia i al Nepal i actualment treballa com a educador social a la comarca. “El tema de la pau sovint queda oblidat i el meu plantejament és poder compartir i expandir el missatge de pau per tal de millorar el mon en el què vivim”, destaca Itarte. 

Durant ‘estada a Hiroshima, Marçal Itarte participarà en diferents activitats amb supervivents del bombardeig d’Hiroshima i es faran jornades de treball. 

La convocatòria s'adreçava a joves d'entre 16 i 25 anys que acreditessin un bon coneixement del projecte de pau de Granollers i desitgessin participar en aquesta conferència. Aquesta beca, que ofereix la ciutat d’Hiroshima (Japó), cobreix el viatge i l’allotjament d'aquest jove.

Es van presentar un total de 8 candidatures i un jurat format per Jordi Armadans, director de Fundipau; Carme Clapés, ex-professora de l'IES Antoni Cumella i Carme Barbany, en representació de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, va ser l'encarregat de valorar els treballs. El jurat va valorar el coneixement i defensa del projecte de pau de Granollers, les propostes de difusió de la conferència i les seves conclusions, així com la capacitat de comunicar-se en anglès. 

Hiroshima, líder de la xarxa Mayors for Peace, ha convidat a participar-hi joves representants de les ciutats que formen part de l'executiva d'aquesta organització. Granollers forma part de l'executiva de Mayors for Peace, una xarxa formada per 6.700 ciutats d'arreu del món, i el seu alcalde, Josep Mayoral, n’és un dels vicepresidents. “La feina que ell farà allà és molt important per la ciutat. La pau és necessària per construir una ciutat més justa i solidària”, declara Mayoral. “Durant aquest mandat reforçarem l’activisme. Granollers és una ciutat en què educación i pau parlen el mateix llenguatge”, afegia l’alcalde, fent la primera compareixença als mitjans, després de la investidura del passat dissabte.

Com a ciutat bombardejada, Granollers comparteix projectes amb Hiroshima i Nagasaki i ha mostrat la seva solidaritat amb les dues ciutats en nombroses ocasions. La darrera va ser amb motiu de l'exposició Hiroshima-Nagasaki, 70 anys de la bomba atòmica, que es va poder veure a Barcelona i a Granollers a principis d'aquest any, a l'entorn de la qual es van organitzar nombroses activitats.


Edicions locals