Els germans Ramon i Jordi Daví, autors de la imatge de la festa major de Blancs i Blaus

El cartell mostra els gegants tradicionals Cosme i Damiana, i els de les colles, el Basser i el Farras

Cultura

“Hem basat el concepte d’imatge en dues paraules que creiem resumeixen a la perfecció l’ànima i la festa de la nostra ciutat: Tradició i contemporaneïtat”. Aquest és el concepte principal que han destacat aquest dilluns a la sala d’actes de la biblioteca de Roca Umbert els germans Ramon i Jordi Daví, de Biombo Estudio, autors de la imatge de la Festa Major de Blancs i Blaus 2015.

Presentada públicament en un acte que ha reunit un bon nombre d’integrants de les colles blanca i blava, la imatge de la Festa Major presenta quatre dibuixos dels gegants vells, en Cosme i la Damiana (que van arribar a Granolles el 1963), i de dues figures ben representatives de les colles: el Basser dels Blancs, i en Farras dels Blaus, de creació relativament recent. Sobre un fons groc, les seves cares representen la part tradicional de la festa i la part més contemporània.

Segons els seus autors, “el cartell que presentem vol ser un viatge a través del temps i a través de la de la mateixa festa, en què hi conviuen elements tradicionals de ciutat i elements contemporanis”. “A la vegada també vol simbolitzar la festa per a totes les edats que comprèn la ciutat”, van dir els autors del cartell.

El cartell de la Festa Major, que se celebrarà del 22 al 30 d’agost, s’acompanya de l’eslògan Fem-la gegant!, “un símil amb els protagonistes gegants-bestiari que aprofitem per animar a la gent per tal que participi de la festa”, van assenyalar el Ramon i el Jordi.

Joc blanc i fotografies blaves
La presentació de la imatge va servir també per saber algunes iniciatives en les quals hi treballen ja les colles. Ramon Forns, cap de colla dels Blancs, va anunciar la possibilitat de participar a través d’Internet (destapalafesta.cat) en un joc que permetrà, tot contestant cada dia una pregunta de les 25 que tenen preparades, conèixer la seva imatge.

En el cas dels Blaus, el seu cap de colla, Xavi Guijarro, ha explicat que tothom té l’oportunitat de penjar una foto a través d’Instagram i Twitter amb les etiquetes #preparemlafesta i #enspreparemxlafesta. Les fotos seleccionades es podran veure després a la seva pàgina web.

L’acte de presentació de la imatge de la Festa Major va comptar també amb la participació de l’alcalde Josep Mayoral, de la nova regidora de Cultura, Mireia López, i de la regidora que li ha donat el relleu, Alba Barnusell, a la qual els caps de colla van agrair “el seu bon treball, ja que ha deixat el llistó molt alt”.  

Edicions locals