Dijous es presenta el grup local de Federalistes d'Esquerres

El Museu de Granollers acollirà l'acte, que compta amb els catedràtics Antoni Sitges-Serra i Victòria Camps

Política

Aquest dijous (19.30 h) tindrà lloc al Museu la presentació oficial del grup de Federalistes d’Esquerres a Granollers, una proposta impulsada per diverses persones residents al Vallès Oriental, com l'exalcalde socialista Josep Pujadas i exregidors.

L’acte comptarà amb la participació d’Antoni Sitges-Serra, catedràtic de Cirurgia de la Universitat Autònoma de Barcelona i vicepresident de Federalistes d’Esquerres, i de Victòria Camps, catedràtica emèrita de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona i vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres. Presentarà l’acte Joan Padrós, metge internista i membre de Federalistes d’Esquerres.

Federalistes d’Esquerres té el seu origen el setembre de 2012 quan un grup de ciutadans va veure la necessitat d’obrir un espai federalista a Catalunya davant l’escenari polític sorgit després de la Diada i la convocatòria d’eleccions anticipades.

Va ser així com va néixer així la Crida a la Catalunya Federalista i d’Esquerres, un manifest que va recollir en pocs dies més de 2.600 signatures de suport i va culminar el 8 de novembre de 2012 amb un acte massiu al Teatre Goya de Barcelona.

Segons els seus promotors i integrants de Granollers, “aquest document fa palesa la preocupació per la sortida en fals que suposa l’opció sobiranista i la necessitat d’una alternativa europeista i social a la crisi”, consideren.

Posteriorment i sota el paraigua d’un segon document, Catalunya sense fronteres, Federalistes d’Esquerres es va constituir el juliol de 2013 presentant-se formalment davant la societat civil en un acte celebrat a l’Ateneu Barcelonès el 25 de setembre de 2015.

El grup local de Federalistes d’Esquerres a Granollers està integrat, entre altres, per Josep Pujadas, Joan Garrido, Mar Canelo, Pietat Sanjuan. Josep Sampera i Albert Soler.

Els organitzadors de l’acte tenen prevista la participació d’una fila zero integrada per membres de diverses organitzacions socials, polítiques i sindicals. 

Edicions locals