Rivera, el primer granollerí a la cursa electoral estatal

L’anunci, a l’espera de saber si definitivament hi haurà o no primàries, l’ha fet a Madrid acompanyat d’altres representants del seu partit

Política

Albert Rivera, president de Ciutadans, és des d’aquest dilluns, candidat a les eleccions generals. L’anunci, a l’espera de saber si definitivament hi haurà o no primàries, l’ha fet a Madrid acompanyat d’altres representants del seu partit. El líder de Ciutadans ha deixat clares quines són les seves intencions. No es presentarà a les eleccions del 27S, de manera que deixa aquesta opció en mans d’Inés Arrimadas, l’actual diputada i portaveu de C’s al Parlament. En la seva presentació, el candidat de Ciutadans es va mostrar decidit a plantar cara a Mariano Rajoy (PP) i Pedro Sánchez (PSOE). “La nostra és una proposta per governar”, va dir.

El granollerí Rivera (15 de novembre de 1979), advocat de formació –tot i que fa uns quants anys que es dedica només a la política–, se situa amb aquesta decisió en la primera línia de la política estatal, i és el primer vallesà que es postula a la presidència del Govern espanyol.

Albert Rivera, que va estudiar a l’escola Cervetó, ha mantingut i manté encara vinculació amb Granollers, ciutat en la qual ha viscut i on els seus pares havien regentat un negoci d’electrodomèstics situat al carrer Verge de Núria –recentment la seva mare n’ha obert un altre dedicat a la venda de plats preparats.

Finalitzats els estudis de Dret, va treballar uns anys a La Caixa fins que va decidir fer el salt a la política catalana a través de Ciutadans, partit que ens pocs anys ha aconseguit una destacada presència a Catalunya i a Espanya.

Els seus lligams granollerins es van convertir en vallesans, ja que una vegada casat es va traslladar a la Garriga, on va residir uns quants anys fins que es va divorciar de Mariona Saperas, amb qui té una filla de pocs anys.

Tot i viure al Vallès, però, no resulta habitual veure Rivera passejant per la Porxada o per altres indrets de la comarca, ja que la seva intensa activitat política al Parlament primer i en l’operació iniciada recentment a escala espanyola després l’han tingut i el tenen ben ocupat. 

Edicions locals