Els mestres cervesers tornen a aixoplugar-se sota la Porxada

Dissabte se celebra la segona Fira de la Cervesa Artesana de Granollers, amb set productors

Economia

Després de la bona acollida de l’any passat els productors de cervesa artesana del Vallès Oriental tornaran a aixoplugar-se dissabte sota la Porxada per celebrar la segona fira de cervesa artesana de Granollers. L’objectiu del certamen és donar a conèixer aquest producte gastronòmic de qualitat i de proximitat.

Precisament, el Vallès Oriental és una de les comarques més actives en aquest sector jove a Catalunya. De fet, en els darrers anys han nascut vuit projectes empresarials, que aposten per la qualitat i el Km 0 en un sector que està vivint un boom (actualment l’1% de la producció total de cervesa que es consumeix és artesana).

El producte
Aquest tipus de productors aposten per la selecció de les millors matèries primeres, la creativitat del cerveser i per obtenir un producte sense el procés de pasteurització, de manera que la cervesa segueix la seva evolució dins l’ampolla o el barril gràcies al propi carboni genrat de manera natural. “Tot plegat li permet mantenir i realçar totes les propietats nutritives i organolèptiques”, indica Mikel Rius, de l’equip d’organització de la Fira.

Els participants
La Fira rebrà 7 productors, des dels més veterans, com és el cas d’Art Cervesers de Canovelles –Instal·lada a la masia Can Partegàs, elabora ales i lagers naturals, sense filtrar ni pasteuritzar promovent l’ús d’ingredients locals en les receptes–, fins als més novells, és el cas del projecte Quana Beer de l’Ametlla, que neix alscamps d’ordi de la Serra de Quana, on es conreen el seu propi ordi per fer la cervesa.

També hi seran AS Cervesa Artesana (Montornès), una microcerveseria fundada en 2012 amb capacitat productiva de 100.000 litres a l’any; Barret Cerveses (Granollers) compromesos amb el mètode artesanal clàssic i la recerca i investigació; Can Bosc (Santa Maria de Palautordera)que des de l’agost del 2012 fa cervesa micro artesanal d’elaboració pròpia; Catalan Brewery (Mollet), cervesera independent amb producció pròpia, i Cervesa Sant Jordi (Cardedeu), elaborada al Magatzem de Cal Peó, edifici industrial modernista obra de M. J. Raspall (1910).
Per arrodonir els tasts, també hi participaran elaboradors locals de formatges i embotits artesans.

Com a novetat d’aquesta edició, es faran dos tours guiats per tots els estands, on cada cerveser presentarà el seu projecte, tot fent una degustació. Serà a les 12 h i les 18 h i no val fer reserva prèvia, només apuntar-se al punt d’informació

Edicions locals