Salvador Milà d’ICV-EUiA: “Hem d’apostar per la confluència d’esquerres”

Trobada amb militants i simpatitzants per explicar el reptes de futur i el seu paper davant el 27S

Política

Salvador Milà, diputat al parlament de Catalunya per ICV-EUiA, ha mantingut aquesta tarda una trobada amb militants i simpatitzants d’ICV a la seu del de la plaça de les Arts. Objectiu: cloure el curs polític i començar a preparar l’acció política de la tardor-hivern  amb eleccions autonòmiques a la vista.

Els representants d’Iniciativa han destacat en clau local i així ho han traslladat a Milà –sobretot després dels mals resultats obtinguts a les passades eleccions municipals en que van perdre el regidor que tenien a l’Ajuntament (Josep Casasnovas)- la seva preocupació per la situació que passa la seva formació política. Un temor aquest que Milà ha situat dins “la gran quantitat de canvis que hi ha a tots els nivells, i d’una manera molt especial en la política”. Per afrontar aquests nous reptes, el representant d’ICV-EUiA ha dit que “és necessari estar molt atent per tal de situar-nos bé i donar resposta a les noves necessitats que demana la gent”.

Amb les eleccions del 27S com a referent més immediat de la política catalana, Milà considera que es pot tornar a repetir una situació molt semblant a la de Barcelona en Comú que lidera Ada Colau. “En aquests moments d’incertesa cal moure les peces ràpidament i, en aquest sentit, el pas endavant que hem donat amb Joan Coscubiela com a candidat possible de la coalició d’esquerres que s’està formant, és molt important”, ha dit.  Per Milà, “la confluència de partits i grups d’esquerres pot donar un bon resultat i convertir-se en alternativa de govern”. Tanmateix pensa que “hem d’aprofitar el procés per crear noves sinèrgies i aconseguir que ICV-EUiA mantingui les seves estructures i la seva credibilitat política aconseguida al llarg de molts anys”.

Pel que fa a la situació general que és viu a tot l’Estat, el diputat ha assenyalat que “si no lluitem per impedir-ho i amb les autonomies totalment acabades, el franquisme torna amb més força que mai”.   

Edicions locals