Feliu Ventura homenatja l’Ovidi 20 anys després de la seva mort

El cantautor de Xàtiva serà a Roca Umbert, avui, a les 20 hores

Cultura

El cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, serà avui a Roca Umbert (20 h) per retre homenatge a Ovidi Montllor, amb motiu del 20è aniversari de la seva mort. “Ovidi Montllor representa en carn viva el compromís amb el seu poble i amb la seva cultura i llengua, però també representa el seu compromís amb els treballadors i la llibertat. Oblidar l’Ovidi és buidar de sentit, una per una, aquestes paraules”, indica Ventura. El cantant va fer una crida a princips d’any per organitzar una Festa Ovidi Montllor arreu del País Valencià, a través d’una carta enviada als mitjans de comunicació, amb el títol Celebrem Ovidi Montllor.

“Ell està en moltes de les meves cançons, però crec que no únicament en les meves, crec que hi ha una generació de cantautors que ha tingut una gran influència de l’Ovidi”, explicava Ventura en el comunicat.

Feliu Ventura s’ha consolidat com una de les veus catalanes del sud que configuren el panorama de la cançó catalana del segle XXI. Tot i que ell va començar a cantar quan Ovidi ja era mort, el cantautor de Xàtiva va escoltar la música d’Ovidi quan tenia quatre anys, a la plaça de la Galera de Xàtiva.

Edicions locals